Diari digital d'Andorra Bondia

La Generalitat licita la construcció de 16 nous hangars a l’aeroport de la Seu


Escrit per: 
Agències

El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació la constitució de drets de superfície sobre setze parcel·les en les quals es construiran hangars destinats a activitats aeronàutiques a l’aeroport de Pirineus-la Seu d’Urgell.

D’altra banda, el DPTOP també va licitar un servei de restaurant. En els primers mesos de funcionament han passat per l’aeroport alturgellenc més de 341 aeronaus, que han fet més de 500 operacions.
La licitació dels hangars fixa uns cànons variables en funció de la situació de la parcel·la i la proximitat als serveis de l’aeroport, amb la modalitat de dret de superfície, per un període de 25 anys. Es preveu que aquests podran donar serveis d’estacionament d’aeronaus, manteniment d’aeronaus i helicòpters, handling integral, aviació comercial i altres activitats aeronàutiques. El Govern català va explicar en un comunicat que, en vista de les nombroses peticions que s’han rebut, s’ha decidit ampliar el nombre de parcel·les a licitar i s’ha passat de les nou previstes inicialment per a una primera fase a les setze que finalment surten a concurs.
El disseny de la distribució interior de cada hangar és lliure. Es podran construir altells interiors, on es podran ubicar oficines o magatzems. L’hangar disposarà d’instal·lacions d’electricitat, d’aigua i de residus amb una inversió complementària de 180.000 euros. Serà d’obligat compliment disposar d’una instal·lació antiincendis. Es preveu que l’adjudicació tingui lloc la primera quinzena de setembre i que puguin començar a instal·lar-se o a construir hangars a mesura que es presentin els projectes i obtinguin la llicència municipal.
D’altra banda, el DOGC també ha publicat la licitació del servei de restauració i cafeteria de l’aeroport, en aquest cas per a dos anys. El servei es prestarà a la planta baixa de l’edifici de la terminal, un espai diàfan de 250 metres quadrats on s’ubicarà el restaurant, la cafeteria i una zona habilitada que servirà com a punt de trobada tant de pilots com de professionals del món aeronàutic, visitants de l’aeroport o clients del restaurant. Aeroports Públics de Catalunya invertirà 90.000 euros a condicionar les actuals instal·lacions al seu nou ús d’acord amb els requeriments del restaurant.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte