Diari digital d'Andorra Bondia
La graella salarial del cos judicial espera la Llei de la funció pública
La graella salarial del cos judicial espera la Llei de la funció pública

La graella salarial del cos judicial espera la Llei de la funció pública


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, que va jurar ahir la renovació del seu càrrec junt amb la resta dels membres, va explicar ahir els cinc eixos principals en els quals treballarà un CSJ totalment renovat a excepció d’ell mateix, que continua per sis anys més capitanejant l’òrgan que vetlla per la independència de la justícia. El primer eix que per cronologia s’executarà és el projecte d’informatització de la justícia i el seguirà, com a conseqüència, la creació de l’expedient digital. També es preveu una formació per als batlles i altres estaments judicials sobre el nou codi de procediment civil, així com el seguiment de les obres de la nova seu de la justícia, i la organització del trasllat. Finalment va destacar com a rellevant la valoració que es farà de la Llei de la funció pública. 
Casadevall va destacar que des del CSJ ja s’ha descrit cada lloc de treball que conforma l’organigrama del món de la justícia i “falta aplicar-li un preu,  un sou, però per fer la graella salarial falta la Llei de la funció pública”, va dir. En aquest sentit, el mateix síndic general, Vicenç Mateu, va manifestar que és un eix d’actuació compartit entre Justícia i Administració General, i va dir que la Llei de la funció pública “si no entra a tràmit parlamentari en aquest període de sessions, abans de Nadal, es farà just després, no crec que hi hagi cap problema”. Davant de la possibilitat d’avançar eleccions, el síndic general va comentar que “m’estranyaria molt que una reforma tan esperada com aquesta es veiés truncada per unes eleccions”. 
Tot i això, l’eix més immediat serà la informatització de tota la justícia i, en conseqüència, es  posarà en marxa l’expedient electrònic que “és un avanç molt important perquè els professionals enviaran els temes des del seu despatx”, va dir Casadevall. En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va manifestar que el programa informàtic té dues fases, la primera de les quals, que és a nivell intern de la Batllia, “ja està molt avançada, per no dir finalitzada, perquè només calen quatre retocs, i ara toca inserir en aquest sistema tots els actors de la justícia, com són els advocats, procuradors, notaris, bancs, de manera que totes les comunicacions es puguin fer de manera telemàtica” , va dir.

Un CSJ renovat i femení
El nou CSJ que va jurar ahir els càrrecs és un consell renovat i “molt femení”, segons va dir Casadevall. De fet, és el que té més representació femenina de la història amb tres dones  dels cinc dels seus membres. El nou consell està format per l’exconsellera i exministra Olga Adellach i el doctor Joan Cabeza, nomenats pels coprínceps episcopal i francès, Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron, respectivament; Clàudia Arias pels batlles i magistrats; i Maica Torres és qui va nomenar Govern recentment després de la mort del vicepresident de l’organisme, Jaume Sansa. 
Casadevall, que va manifestar la seva motivació pels propers sis anys, torna a presidir el CSJ perquè el síndic general ha qualificat el darrer CSJ com un dels que més han treballat perquè “Andorra tingués la millor justícia, hi ha hagut una voluntat molt gran per millorar les coses”,  va dir. 
Per la seva banda, el cap del Govern, que va manifestar que compartia els eixos d’actuació pronunciats per Casadevall, va afegir que “hi ha hagut molta complexitat en l’últim mandat entre el CSJ i el ministre Espot perquè han fet molta feina per detallar un salt qualitatiu per una justícia molt més ràpida i àgil”. 
Casadevall va comentar que està motivat “com el primer dia” i va qualificar de canvi important i positiu el fet de tenir un consell més femení i també renovat. 
Els cinc eixos pronunciats, segons el mateix president del CSJ, ahir renovat, ja han arrencat, i es preveu en aquests propers sis anys de mandat del nou CSJ tenir-los enllestits, “més tot allò que haurà d’anar sortint”, va dir Casadevall. 

graella
Llei de la funció pública
sañlarial
cos judicial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte