Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la reunió telemàtica celebrada ahir.
Un instant de la reunió telemàtica celebrada ahir.

La implicació dels estats, clau per a l’acord d’associació amb la UE


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i l’ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea (UE), Esther Rabasa, s'han reunit avui telemàticament amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, per tractar l’agenda de negociació per a l’Acord d’associació i les relacions d’Andorra amb les institucions europees. Xavier Espot i Charles Michel han expressat la confiança mútua existent i han coincidit en la importància i la necessària col·laboració dels estats membres en el desenvolupament de l’acord d’associació amb la UE.

Segons s'ha explicat mitjançant un comunicat, Espot ha identificat amb Michel quins són els àmbits del procés negociador que requeriran un tractament polític al més alt nivell, coincidint que els capítols vinculats a la lliure circulació de persones o de serveis necessitaran arbitratge polític de cara als pròxims mesos.

D’aquesta manera, Espot ha avançat al president del Consell Europeu la previsió de l’agenda política per als pròxims mesos que s’iniciarà amb la visita a Andorra de l’ambaixador de la Unió Europea, Didier Lenoir, prevista per al mes de juny.

En la reunió també s'ha parlat de la mobilitat per territori europeu lligada a la pandèmia. El cap de Govern ha explicat les converses del Principat amb Espanya, França i Portugal per homologar el certificat digital que servirà com a passaport Covid.

Michel també ha felicitat Espot per l’acollida i els resultats de la Cimera Iberoamericana. El president del Consell Europeu ha destacat especialment l’esdeveniment d’alt nivell al voltant del tractat internacional per millorar la resposta davant possibles pandèmies, del qual Michel n’és un impulsor.

Espot ha reiterat el compromís del Govern amb el multilateralisme i la seva importància en els reptes comuns, sobretot en l’actual context global.

Durant la trobada, també s'han abordat qüestions relacionades amb la transició digital, així com amb la transició verda. Dos àmbits fonamentals, en el context actual, per impulsar una sortida de la crisi multidimensional agreujada per la pandèmia.

implicació
Estats
clau
acord d’associació
ue

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

No a EU EU=ruina

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte