Diari digital d'Andorra Bondia

La inversió mínima per adquirir accions de Naturlàndia s’estableix en 350 euros


Escrit per: 
Marià Miño / Foto: M.T.

Els inversors que vulguin adquirir accions de Naturlàndia poden fer-ho a partir de 350 euros, després que ahir es va obrir la primera fase d’ampliació de capital de la societat Camprabassa SAU amb l’emissió de 4,7 milions d’euros i la posada a la venda de 134.286 accions amb un valor nominal de 35 euros.

El Comú de Sant Julià preveu que els inversors comencin a treure’n rendiment a partir del quart any i que recuperin la inversió en 13,1 anys. Així mateix, la corporació estima una taxa interna de rendibilitat (TIR) del 14,17%, per a una concessió que s’allargarà 50 anys.
Així ho va explicar ahir el cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, que va matisar que les previsions s’han fet basant-se en una afluència de 200.000 visitants anuals, 50.000 més que la xifra registrada l’any passat. En aquest sentit, el conseller d’Esports, Oliver Alís, va matisar que les estimacions s’han fet a partir d’“una base prudent”, ja que es tracta del 2% dels turistes que visiten el Principat, i que “no seria descabellat” que a la llarga hi pugui haver 400.000 o 500.000 visitants durant tot l’any.
Alís va apuntar que el fet de fixar la quantitat mínima en 10 accions de 35 euros suposa “una oportunitat per als petits inversors” i una manera d’obrir el capital de Naturlàndia al màxim nombre d’interessats. Així mateix, la corporació ha reservat 20.000 accions per als residents a Sant Julià de Lòria, i ha posat com a condició al plec de bases del concurs que la constructora que s’encarregui del projecte cobri un 20% del cost amb accions.
El cònsol va animar la gent a invertir en un projecte que, a més de tenir un “valor atractiu”, ha de servir per “contribuir al creixement del país”, i es va mostrar convençut que l’ampliació de capital “serà un èxit”. Així mateix, Pintat va assegurar que “tant si l’ampliació de capital va bé com si no funciona, Naturlàndia anirà endavant, perquè ja és una realitat”.

Les dades d’aquest any
En aquest sentit, Pintat va recordar que “aquest quadrimestre hi ha hagut un increment de la facturació, que ha permès arribar a un punt d’equilibri”, i va assegurar que en el cas que la situació es mantingui, aquest any seria el primer que es tancaria amb beneficis. El cònsol va donar algunes dades per referendar aquesta evolució: el primer quadrimestre de l’any s’ha facturat el 50% del que es va facturar durant tot el 2009 i s’ha registrat un cash flow (generació de recursos) de 6.000 euros, mentre que en el mateix període de l’any passat la xifra va ser de 166.082 euros. euros negatius. 

Procés de compra i publicitat
Les accions estan obertes a persones jurídiques i físiques, tant nacionals com estrangeres –en aquest últim cas, han de fer una sol·licitud específica–, que es poden dirigir fins al 30 de novembre al servei de tràmits de Sant Julià de Lòria per adquirir l’imprès de petició i formalitzar la compra d’accions. L’oficina estarà oberta cada dia de 8.30 a 17.30, tret dels divendres i del mes d’agost, quan l’horari serà de 8 a 17.30.
Per donar a conèixer el procés, la corporació ha endegat una campanya publicitària interna, que s’allargarà fins a l’octubre, mitjançant la premsa escrita, la televisió i les ràdios. El director general de Naturlàndia, Ricardo Masegosa, va informar que fins a mitjans d’agost la marca Naturlàndia també es difondrà a Catalunya, a través de publicitat en sis autobusos, a la premsa escrita i a la ràdio. 
 
Fases del desplegament
En el cas que l’ampliació de capital conclogui amb èxit, l’any vinent començarien els treballs per construir l’observatori d’animals al planell de Conangle, que estaria enllestit a finals del 2011. Posteriorment, es preveu l’obertura de dos noves fases, que suposen una inversió aproximada de 7,3 milions. En aquest sentit, Masegosa va apuntar que el desplegament per fases no només respon a una qüestió econòmica, sinó també a la necessitat de “fer activitats noves cada un o dos anys, amb l’objectiu d’assegurar, com a mínim, una segona visita”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte