Diari digital d'Andorra Bondia

La jornada sobre els programes de la UE aplega 150 participants


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

Un total de 150 assistents van participar ahir en la Jornada de presentació dels programes de la Unió Europea (UE) per al període 2014-2020 organitzada pel ministeri d’Afers Exteriors. La formació, adreçada a representants de les institucions andorranes, l’administració pública, col·lectius empresarials, dels sectors d’activitat econòmica i dels centres educatius i de recerca, va ser inaugurada pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. La jornada estava organitzada amb la finalitat de donar a conèixer als participants el funcionament dels programes de la UE (objectius, mecanismes financers, requisits i criteris d’elegibilitat) de la mà dels professionals europeus i andorrans que tracten aquesta qüestió cada dia. Al matí el director del departament de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradelles, va ser l’encarregat d’obrir la primera de les ponències fent una presentació general dels programes de la Unió Europea 2014-2020. A continuació, el professor de dret europeu Joaquim Llimona va exposar alguns dels programes de la UE que poden ser interessants per a Andorra, com el programa Horitzó 2020 d’innovació i recerca, el programa Cosme adreçat a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses i el programa Erasmus, dirigit a educació i joventut.
A continuació també es va fer una presentació de les noves convocatòries del Programa de cooperació territorial interreg Espanya-França-Andorra (Poctefa) i el Programa de cooperació territorial de l’espai sud-est europeu (Sudoe) per al període 2014-2020.
Durant la tarda, el secretari general adjunt al secretariat de l’Associació Europea de Lliure Canvi (AELE), Georges Baur, va exposar com participen els estats de l’Espai Econòmic Europeu (EEE) no membres de la Unió en els programes de la UE.
La jornada es va tancar amb l’explicació d’algunes de les experiències de participació andorrana en els programes de la Unió Europea. En aquest cas el director d’Agricultura, Landry Riba, va compartir l’experiència d’intervenció en programes interregionals i el director tècnic del Cenma, Ramon Copons, va des­envolupar com ha estat la participació andorrana en la preparació de propostes, tots dos en el marc dels programes Poctefa. Entre els assistents a la jornada hi havia els ministres Èric Jover i Sílvia Calvó i els consellers generals Josep Pintat, Ferran Costa i Carine Montaner, entre altres. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte