Diari digital d'Andorra Bondia

La jornada transcorre amb poques cues i sense incidències al Prat del Roure


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: M. M. / I. R.

La jornada electoral va transcórrer tranquil·la a Escaldes-Engordany. Més que en els anys anteriors. Minuts abans de les nou del matí ja hi havia unes dotze persones fent cua per votar al Prat del Roure. El primer votant, Néstor Santañés, va explicar que preferia matinar, així tenia el dia per endavant i temps per preparar el dinar. Tot i que va assegurar no haver seguit la campanya, no li va costar gaire decidir-se.

També a primera hora va emetre el seu vot el fins ara conseller socialdemòcrata al Comú escaldenc, Francesc Casals, per a qui la campanya no ha estat pas mancada de propostes, tot i el context econòmic. Amb aquestes eleccions tanca quatre anys a l’oposició “intentant aportar tot el que sé” i oposant-se al que no li ha semblat correcte, com la manera de fer el pressupost i el pla de gestió del Madriu.
També el síndic, Vicenç Mateu, va ser un dels més matiners, i va recordar que s’ha mantingut al marge de la campanya davant l’ambigüitat que es desprèn del seu càrrec: àrbitre però també conseller de la majoria. Mateu considera que hi ha hagut “força fair play” i baixa agressivitat política, i que la participació del cap de Govern, Antoni Martí, entra dins el que és normal als països de l’entorn. També va indicar que no cal valorar de forma negativa l’augment del vot judicial (que ha passat del 17,74% al 19,5%). El síndic va anar més enllà i es va comprometre a impulsar el vot a distància de cara a les properes eleccions generals.


La candidata de Demòcrates per Andorra, Trini Marín, va votar abans de les deu del matí il·lusionada perquè era la primera vegada que el seu fill votava. Ho va fer esperant que es mantingui aquest “gran valor” que és l’elevada participació i recordant que ella s’ha presentat per anar a guanyar i treballar. Poc després arribava el cap de Govern, que va indicar que “ja es veurà” si l’onada taronja de les generals manté la seva força i va afegir que després dels comicis caldrà treballar plegats en aspectes com la modificació de la llei de competències o transferències, ja que el moment ho demana. També va assegurar que no presentarà un nou paquet de retallades tot just després de les eleccions.
La candidata del Partit Socialdemòcrata, Cèlia Vendrell, es va mostrar satisfeta de la campanya i va afegir que “crec que farem un bon resultat a Escaldes”. El president del PS, Víctor Naudi, i Jordi Font, suplent de la candidatura, es van mostrar satisfets per la renovació de les llistes i convençuts d’haver fet passar el missatge. El número dos del PS, Aleix Mañosas, també va apostar per un millor resultat i es va comprometre a no quedar-se parat si els toca estar a l’oposició.
Durant el matí, els candidats van cridar els ciutadans a participar. El fet és que no hi va haver les llargues cues del passat. Semblava que l’abstenció pujaria. “És que les candidatures són molt fluixes”, deia un elector.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte