Diari digital d'Andorra Bondia
La junta de presidents confirma el dia 9 per a la votació del pressupost
La junta de presidents confirma el dia 9 per a la votació del pressupost

La junta de presidents confirma el dia 9 per a la votació del pressupost


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.T.

Tal com estava previst, la junta de presidents va acordar ahir la celebració d’una sessió de Consell General extraordinària el dijous 9 de febrer, sessió en què es debatrà i es votarà el projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2017 un cop la comissió ja ha enllestit l’anàlisi de les esmenes. 
Així ho va explicar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, que va avançar que en la mateixa sessió, que arrencarà a dos quarts de deu del matí, es procedirà també al debat i votació del projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del cos de policia.
D’altra banda, en la reunió es va acordar també el calendari per al proper període de sessions, que s’iniciarà el primer de març, tot i que, com va recordar Bonell, està subjecte a canvis en funció de com avanci la feina legislativa. Així,  es va acordar la celebració de tres sessions de control a l’executiu els dies 9 de març, 4 de maig i 15 de juny, i sessions ordinàries per als dies 16 i 29 de març, 20 d’abril, 25 de maig i 22 de juny.
Així mateix, Bonell va informar també de l’aprovació, amb el vistiplau de tots els grups, de la modificació de l’esquema de debat en determinats casos. Així, quan es tracti de la discussió d’un projecte de llei amb informe de comissió, després de la intervenció del ponent serà el torn del Govern, que és qui ha presentat el projecte, i després dels grups parlamentaris i no primer els grups i després l’executiu com fins ara.
Quan es debati una esmena a la totalitat a un projecte de llei intervindrà primer el grup parlamentari que hagi presentat l’esmena, que la defensarà, igual que ara, i després respondrà novament el Govern abans de la resta de grups. Finalment, en el cas d’un conveni amb esmena a la totalitat també intervindrà primer el grup que defensa l’esmena, després el Govern i finalment la resta de grups parlamentaris.
La junta de presidents, que  es tornarà a reunir el 2 de març vinent, va servir també per aprovar la proposta de modificació del reglament intern del grup nacional del Consell General a la UIP, una modificació encaminada a adaptar el reglament de la delegació andorrana al de la UIP.

junta presidents
Mònica Bonell
pressupost
sessió
Consell General
esquema de debat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic