Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general liberal, Judith Pallarés, en un moment de la seva intervenció.
La consellera general liberal, Judith Pallarés, en un moment de la seva intervenció.

L’A lamenta la “incompetència” per promoure la mobilitat sostenible


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La consellera general del grup parlamentari liberal, Judith Pallarés, va aprofitar el debat del projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), per carregar contra “la incompetència del Govern” per promoure la mobilitat sostenible.
En aquest sentit, Pallarés, que va acusar l’executiu d’incomplir els principis que recull la Litecc, va reclamar a l’executiu que resolgui la problemàtica de les concessions de transport públic, que revisi a la baixa el preu del transport públic, que impulsi abonaments únics per a totes les companyies i que implanti d’una vegada la plataforma de mobilitat intermodal, és a dir, que “compleixi amb algunes de les coses que va dir que faria i encara esperem”. 
Així mateix, Pallarés va mostrar la seva preocupació davant el fet que des de l’executiu es vulgui aprofitar aquesta llei per traspassar les competències sobre política energètica i mobilitat a FEDA.
La titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que va negar que es passi cap competència a la parapública i va assegurar que FEDA només tindrà un “paper catalitzador” del canvi de model i serà només “prestador de serveis”, va recordar les diferents iniciatives de l’executiu per afavorir la mobilitat sostenible –impuls del vehicle i la bicicleta elèctrica i el pla d’infraestructures verdes, entre d’altres– i va garantir que la licitació de les línies d’autobús sortirà a  la tardor.
D’altra banda, Calvó va defensar la importància del nou model energètic que dibuixa la llei, aprovada per assentiment de tots els grups parlamentaris, i els objectius “molt ambiciosos” d’aquesta.
El parlamentari d’UL-ILM Josep Majoral va destacar també la importància d’un text que és un pas per “respondre a les necessitats energètiques i mediambientals del país”. Per la seva part, la consellera general del PS, Rosa Gili, va justificar el suport de la seva formació al text perquè “anar cap al desenvolupament sostenible és una obligació real i moral, per a Andorra i per a tots els països”, i perquè s’han acceptat algunes de les esmenes del PS que “milloren el text”.

Ratificat el CDI amb la República de Xipre

El ple de la cambra va aprovar, per assentiment de tots els grups, la ratificació del Conveni entre Andorra i la República de Xipre per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal en matèria d’impostos sobre la renda, el vuitè CDI, com va recordar el titular de Finances, Jordi Cinca.
Així mateix, el ministre, que va incidir que amb el de Xipre ja es tenen tres CDI amb petits estats de la UE –Malta i Luxemburg són els altres dos– va avançar que ja s’ha acabat la primera fase de les converses per establir un CDI amb Bèlgica i Holanda, que aviat començaran amb Itàlia i Àustria, i que també es volen arribar a acords amb Estònia, Hongria, Finlàndia, Irlanda i Azerbaidjan.

L'A
lamenta
incompetència
mobilitat
sostenible
promoure

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte