Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió virtual dels coordinadors nacionals de la Conferència Iberoamericana que va tenir lloc a principis de juliol.
Reunió virtual dels coordinadors nacionals de la Conferència Iberoamericana que va tenir lloc a principis de juliol.

La lluita contra el coronavirus, a la Cimera Iberoamericana


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

Entre altres qüestions, durant les dues jornades de treball,Coordinadors i Responsables treballaran i perfilaran la declaració que serà elevada a la reunió extraordinària de ministres d’Afers Exteriors per abordar la pandèmia del dia 30 de novembre.

Les sessions donaran continuïtat a la III Reunió de Coordinadors Nacionals i de Responsables de Cooperació que va tenir lloc els passats 6 i 7 de juliol, ones van abordar possibles solucions associatives per fer fronta la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19. En aquest sentit, s’avaluaran les accions dutes a terme a la regió durant aquests mesos per combatre els efectes que ha tingut el coronavirus i es compartiran les experiències dels diferents països. En especial, es farà una anàlisi aprofundida de la importància de la innovació en el panorama actual de la pandèmia, com a element estratègic i transversal per combatre els seus efectes.En aquest sentit, s’incidirà en l’encert que s’hagi apostat per una reorientació dels treballs previs a la XXVII Cimera de Caps d’Estat i de Govern que Andorra acolliràel proper 22 d’abril,focalitzant l’atenció en el potencial que té la innovació per fer front als reptes que ha fet aflorar la pandèmia.

Cal recordar que Innovació per al desenvolupament sostenible: Objectiu 2030 va ser el lema escollit per laPresidència Pro Temporeandorrana com a marc conceptual per impulsar l’activitat de la Conferència Iberoamericana durant el seu mandat. En el context de la pandèmia del Covid-19 aquest lema va ser complementatamb ‘Iberoamèrica enfront el repte del coronavirus’ per tal de reorientar les prioritats de l’activitat de cooperació entre els països de la regió cap a la lluita contra la pandèmia, posant així de relleu la necessitat d’aplicar la innovació com un element clau per a la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental també en temps de crisi global.

Andorra
Cimera iberoamericana
Covid-19
pandèmia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte