Diari digital d'Andorra Bondia
Els grups de la majoria parlamentària en una sessió del Consell General.
Els grups de la majoria parlamentària en una sessió del Consell General.

La majoria aparca el text de transparència en favor del d’esports electrònics


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Coincidint amb la fi del període de sessions, que no es reprendrà fins al mes vinent, els grups de la majoria han evidenciat la seva aposta per la regulació de tot el sector digital. Així, i tot i que la comissió legislativa d’Economia ja havia celebrat dues reunions per treballar la proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació pública, la majoria ha optat per “aparcar momentàniament” aquest text per tal que la comissió prioritzi el treball del projecte de llei d’esports electrònics i del projecte de llei de modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica. D’aquesta manera, amb la represa de l’activitat després de les vacances parlamentàries, la comissió d’Economia abordarà aquests dos textos i el treball de la proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació pública no es reprendrà fins com a mínim “a finals de març o ja a l’abril”, segons han confirmat des de la majoria parlamentària.

La fi del període de sessions afecta sis textos més, tres proposicions i tres projectes de llei, que es troben a tràmit parlamentari. Concretament, el projecte de llei de recuperació i de resolució d’entitats bancàries i d’empreses d’inversió, admès a tràmit el novembre del 2019 i que després de nou pròrrogues del termini per a la presentació d’esmenes ja ha estat treballant la comissió legislativa de Finances i Pressupost, que té fins al 4 de març per presentar l’informe corresponent. També el projecte de llei del Codi de la circulació, admès a tràmit el juliol passat, i que, després de vuit pròrrogues, encara té obert el termini per a la presentació d’esmenes. I el projecte de llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge, admès a tràmit el novembre passat i també amb el termini d’esmenes obert.

Pel que fa a les proposicions de llei, es tracta del text de la llei de les finances comunals presentat pels cònsols de les set parròquies, i que va ser admès a tràmit el setembre passat, amb termini d’esmenes obert fins al 19 de març, la proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, les esmenes a la qual ja està analitzant la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals. I finalment, de la proposició de llei de representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain, text admès a tràmit tot just la setmana passada i sobre el qual el Govern no ha emès encara el criteri corresponent, tot i que té temps per fer-ho fins al 17 de març vinent.

A aquests textos cal afegir-hi la proposició de llei qualificada de la persona i la família i la proposició de llei qualificada de protecció de dades personals, la presa en consideració de les quals es votarà aquest dijous en una sessió extraordinària del Consell General, on també s’aprovarà el projecte de llei de modificació de la Llei del Cos de Banders.

majoria
aparca
text
transparència
en favor
d’esports electrònics

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte