Diari digital d'Andorra Bondia
Els cònsols major i menor, Jordi Torres i Esther París.
Els cònsols major i menor, Jordi Torres i Esther París.

La majoria comunal afirma que “no hi ha hagut cap encàrrec”


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Encamp vol aclarir que no hi ha hagut cap encàrrec per part del Comú per al disseny de la futura figura d’homenatge a l’esquiador que vol instal·lar a la rotonda de Valira Nova i desmenteix que la directora de Cultura hagi fet cap disseny original amb aquest objectiu.
La corporació va exposar ahir en un comunicat que, davant la necessitat de buscar un recurs artístic per a la rotonda esmentada, la majoria comunal, a través de la conselleria d’Obres Públiques, va encomanar a l’àrea de Cultura que, dins de les seves funcions habituals, plantegés propostes per poder fer realitat la iniciativa. La directora del departament va procedir a fer una recerca a la xarxa de possibles propostes que podrien encaixar amb l’encàrrec plantejat i que, posteriorment, es van traduir en el lliurament d’una sèrie d’esbossos, inspirats en figures originals, entre les quals es va seleccionar l’opció a partir de la qual es pogués produir la figura.
Un cop seleccionat l’esbós, es va procedir amb el protocol habitual i, en primer lloc, es va lliurar al departament d’Obres Públiques perquè els tècnics en fessin els plànols necessaris per a la seva realització i instal·lació. Seguidament, i donat el tipus de material seleccionat per a l’escultura, es van demanar pressupostos a diferents serralleries del país i es va adjudicar el treball a la proposta més econòmica.
El Comú considera que l’actuació que vol portar a terme a la rotonda de Valira Nova forma part de l’acció ordinària i habitual de conservació i d’embelliment de la parròquia i, formalment, s’ha desenvolupat en el marc dels procediments habituals amb què es treballa i amb els recursos humans i professionals amb què compta. En aquest sentit, la majoria comunal ha informat puntualment a les sessions informatives amb els consellers de les minories de la voluntat de tirar endavant aquesta iniciativa, així com de la despesa que implicava, com es procedeix habitualment. 
“Considerem que la publicació d’informació que no era correcta ha desembocat en una situació de confusió que lamentem i, fruit d’això, una vegada més, hem pogut veure com els consellers de l’oposició l’han utilitzada deliberadament i amb mala fe per perjudicar la imatge del Comú”, afirma la majoria.

majoria
Comunal
encàrrec
afirma
Encamp

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte