Diari digital d'Andorra Bondia
La majoria demòcrata accepta el 15% d’esmenes al pressupost
La majoria demòcrata accepta el 15% d’esmenes al pressupost

La majoria demòcrata accepta el 15% d’esmenes al pressupost


Escrit per: 
Redacció

La comissió legislativa de Finances i Pressupost va tancar ahir el treball d’anàlisi de les esmenes al projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2018, que es debatrà i votarà al ple del Consell General previst per a  aquest dijous. 

Segons van confirmar fonts properes a la comissió, la majoria de Demòcrates per Andorra únicament va acceptar una trentena de les 200 esmenes que s’havien presentat als comptes, és a dir, tot just un 15%.
D’altra banda, i davant l’urgència per poder aprovar el pressupost, la cambra ha acordat reduir a 24 hores el termini previst a l’article 100 amb relació a la presentació de reserves d’esmena i vots particulars i reduir a dos dies el termini previst a l’article 58 del reglament del Consell General, de manera que les reserves d’esmena es podran presentar fins avui.
Precisament, qui ja ho ha fet és el grup parlamentari liberal, que ha presentat fins a 35 reserves d’esmena, que es debatran en set blocs, bona part de les quals, encaminades que el Govern congeli les contractacions i la creació de noves places fins a l’aprovació de la nova llei de la funció pública.
Així, segons va explicar el grup en un comunicat, les 26 reserves d’esmena que es debatran conjuntament volen incidir en el fet que l’executiu anuncia noves contractacions de personal públic sense haver presentat la memòria en què es detalli el nombre de places que es volen crear, així com que es continua incrementant les despeses en personal sense esperar l’aprovació de la nova llei de la funció pública que, segons el mateix Govern, “ha de servir per racionalitzar els costos en personal de l’Administració”. En el moment de presentar les esmenes des del Grup Liberal ja es va alertar que el pressupost contenia pel cap baix “una trentena de noves contractacions fixes”.
Els parlamentaris liberals també han presentat reserves d’esmena sobre les propostes per millorar la seguretat al Pas de la Casa –plantejaven una partida de 400.000 euros per ubicar-hi una comissaria de policia fixa–, per fomentar el transport públic –s’apostava per reduir el preu del bitllet– i per a la promoció del patrimoni romànic i les Falles entre la població andorrana i els visitants, per a la qual es preveia una partida de 65.000 euros.
Les altres reserves d’esmena del grup liberal fan referència  a la reducció de 300.000 en comissions de serveis bancaris en l’emissió de deute públic, destinar 30.000 euros per realitzar una auditoria del clima laboral al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i la reducció dels 130.000 euros previstos per al foment de la bicicleta elèctrica   per utilitzar l’executiu un mecanisme legislatiu previst per a inversió d’obra pública.
D’altra banda, també hi haurà reserves d’esmenes dels consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS). I, concretament, una d’elles, segons va avançar ahir el parlamentari Pere López, serà la que pretén aconseguir que l’executiu congeli per a aquest exercici l’increment de l’índex de preus al consum (IPC) al preu dels lloguers, que hauria de ser del 2,6%, després de la taxa d’inflació assolida l’any passat.

 

pressupost
esmenes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte