Diari digital d'Andorra Bondia
Els cònsols i consellers del Comú de la Massana, ahir en la sessió del consell.
Els cònsols i consellers del Comú de la Massana, ahir en la sessió del consell.

La Massana exigirà una garantia perquè les construccions s’acabin


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú La Massana

El consell del Comú de la Massana va aprovar ahir per unanimitat la modificació de les normes urbanístiques. L’objectiu, segons va explicar el cònsol major, David Baró, és facilitar i agilitzar la construcció i fixar els paràmetres constructius per tal de projectar la parròquia cap al futur amb una estètica de muntanya.
Un dels canvis més important és la creació d’una garantia urbanística amb l’objectiu d’evitar que quedin construccions a mig fer. El promotor de l’obra s’ha de comprometre a executar-la dins el termini fixat i, en cas contrari, s’executaria la garantia. Amb aquesta mesura es pretén evitar impactes estètics desfavorables.
Per això, un dels canvis es troba en els materials de construcció per revestir les façanes en zona intermèdia i residencial. Fins ara, com a mínim un 70% havia de ser de pedra del país. Amb el canvi, es permet que aquest 70% pugui ser de fusta natural, ja que és un material de muntanya que s’integra amb l’entorn. Per tant, els propietaris podran fer les combinacions que vulguin, mentre un 70% o més sigui de pedra o fusta (o barrejat).
Hi ha altres canvis tècnics, per exemple per millorar la coordinació entre els propietaris afectats per un vial.
En la mateixa sessió del consell del Comú d’ahir també es va donar llum verda a un pla parcial de desenvolupament de la unitat d’actuació de sòl urbanitzable del Prat de la Ribera. El cònsol va remarcar que l’entrada d’un pla parcial és una bona notícia que indica una reactivació de la construcció. En aquest cas, un cop validats els informes i quan es procedeixi a l’aprovació definitiva, el privat podrà urbanitzar aquest terreny per a ús industrial.
D’altra banda, el consell del Comú va confirmar la sanció a un treballador per negligència en la utilització d’un vehicle propietat del Comú.

la Massana
garantia
construccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte