Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant del consell de Comú celebrat avui.
Un instant del consell de Comú celebrat avui.

La Massana licita les intervencions del pla de xoc a la xarxa d’aigües


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de la Massana

El Comú de la Massana ha aprovat avui, en el marc del Consell comunal, la licitació de les intervencions per millorar la xarxa d’aigua. Ara que s’han detectat les deficiències a la xarxa gràcies a una diagnosi dels recursos hídrics, la corporació té previst tirar endavant un pla de xoc urgent. “L’objectiu és millorar l’eficiència hidràulica a la xarxa d’aigua potable”, ha afirmat la cònsol menor, Eva Sansa. Així, segons l’informe tècnic, s’han de dur a terme diferents actuacions, com ara detectar les fuites existents, sectoritzar la xarxa i fer-ne un aixecament. També s’inclou la instal·lació de vàlvules reductores de pressió i la implantació d’un sistema de telegestió per disposar de dades fiables i reduir les possibles pèrdues d’aigua. Cal recordar que el Comú ja va aprovar un suplement de crèdit d’1,4 milions d’euros per millorar l’eficiència de la xarxa d’aigües.

A la sessió d'avui, s'ha aprovat la ratificació de la cessió i adscripció de drets i béns a EMAP SAU, ratificant i clarificant els decrets anteriors i adaptant-los a la integració de la societat a SETAP 365. Un dels punts que es canvien és el cobrament d’un cànon per part del Comú que havia quedat en suspens fins al 2070, arran de dos decrets anteriors. A partir del 2031 es tronarà a cobrar i serà del 4,48% dels ingressos dels forfets imputats a EMAP. També s'han detallat els terrenys i béns adscrits definint els espais que queden fora del pacte de socis que són les zones de plaques solars, de camps de tir, berenadors i l’heliport. 

Un altre dels punts de la sessió d'avui ha estat l’aprovació de l’addenda al contracte d’arrendament entre el Comú de la Massana i la societat Col·legis del Pirineu SA. Concretament, s’ha aprovat l’ampliació de les instal·lacions escolars, per poder disposar de més aules i una zona polivalent. Amb el conveni s’autoritza la construcció i es deixa constància que en acabar el contracte d’arrendament aquesta ampliació quedarà en propietat del Comú de la Massana. 

D’altra banda, el Comú continua treballant per fer front a la demanda d’aparcament a la parròquia, en aquest cas a la zona del Través. Per tal de donar servei als veïns de la zona, s'ha acordat aprovar un suplement de crèdit per a la compra de càmeres i control d’accés a l’entrada de l’edifici Mikado. A més, per millorar la seguretat del caniparc, també s'ha aprovat un suplement per poder fer front a l’adquisició de càmeres.

Consell de Comú de la Massana
xarxa d'aigües
EMAP
SETAP 365

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte