Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major, Olga Molné, durant la sessió de consell de comú de la Massana d'aquest matí.
La cònsol major, Olga Molné, durant la sessió de consell de comú de la Massana d'aquest matí.

La Massana rebaixa al 0% el percentatge de cessió obligatòria per a les promocions destinades al lloguer


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de la Massana

El Comú de la Massana ha aprovat aquest matí en una sessió extraordinària de consell de comú el decret de reducció al 0% del percentatge de cessió obligatòria i gratuïta del sòl i del seu equivalent econòmic en sòl urbà consolidat en cas de llicencies d’obres que tinguin per finalitat la construcció d’edificis destinats al lloguer, sempre com a residència habitual. D'aquesta manera, les construccions que es destinin a arrendament per a residència habitual i permanent no estaran sotmeses al pagament de la cessió obligatòria del sòl o del seu equivalent econòmic durant un període de vint mesos.

La cònsol major, Olga Molné, ha afirmat que l’aprovació d’aquest decret respon a una finalitat molt clara com és la d'"afavorir l’increment de pisos de lloguer". Molné ha remarcat que el país pateix una problemàtica evident amb l’habitatge, ja que la demanda és superior a l’oferta, i considera que “tots hem de contribuir a trobar una solució perquè tothom pugui trobar un habitatge digne”. Així mateix, la cònsol Olga ha explicat que abans de prendre la decisió s’ha sondejat el sector immobiliari per comprovar que hi ha un interès en construir habitatges destinats al lloguer i també s’ha demanat l’opinió a diferents associacions de caràcter social.

Els promotors que s’adhereixin a aquesta exempció, que estarà en vigor durant vint mesos a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), hauran d’iniciar l’obra en un termini màxim de cinc mesos a comptar de la data d’atorgament de la llicència. També es poden beneficiar de la mesura les sol·licituds de construcció que ja estan en curs de tramitació administrativa. Les obres han d’estar finalitzades en un termini màxim de tres anys. La reducció al zero per cent només serà aplicable en el cas d’edificis destinats íntegrament a habitatges plurifamiliars en règim de lloguer per a residència habitual, amb les úniques excepcions dels locals comercials a la planta baixa, soterranis, aparcaments i trasters. El propietari de l’edifici té dret a reservar-se un pis per a ús propi. Aquestes clàusules s’han de mantenir durant un mínim de deu anys a comptar de l’atorgament de la cèdula d’habitabilitat.

Amb el decret aprovat avui, la Massana es converteix en la segona parròquia que ha optat per la rebaixa al 0% del percentatge de sessió obligatòria, després que ahir ho fés Encamp, i que aprofita d'aquesta manera les disposicions que establia la Llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu.

Massana
rebaixa
0%
percentatge
cessió
obligatòria
promocions
destinades
lloguer
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic