Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del Consell de Comú celebrada ahir.
Un moment de la sessió del Consell de Comú celebrada ahir.

La Massana tanca el 2018 amb un superàvit de 2,6 milions


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú de la Massana

Els comptes del 2018 del Comú de la Massana s’han tancat amb un resultat de superàvit de 2,6 milions d’euros. La liquidació pressupostària reflecteix una execució de les despeses del 88%, situant-les en els 14 milions d’euros, mentre que l’execució dels ingressos ha estat del 104%, cosa que es tradueix en 16,6 milions d’euros, segons les dades que es van fer públiques durant la sessió del consell de Comú.

“Un dels aspectes més destacats és que l’excedent en tresoreria continua augmentant, cosa que dona marge al Comú per finançar diferents projectes”, destacaven en un comunicat, i els fons líquids de tresoreria ascendeixen ara a 8,3 milions, 2,4 milions més que al tancament de l’exercici anterior. El cònsol major, David Baró, ho va atribuir a diversos factors, com la regularització de les transferències, l’augment de l’ITP i la contenció de la despesa de funcionament.
L’endeutament disposat a tancament del 2018 és de 13,6 milions d’euros, una xifra que augmenta, com estava previst, a causa del préstec a EMAP per tirar endavant el pla d’inversions presentat fa dos anys en reunió de poble. Tot i això, l’endeutament total del Comú s’ha pogut reduir en 20 milions en sis anys. Tot i que el préstec d’EMAP és de 5,8 milions, el deute només ha crescut en 3,2. Baró va remarcar que “a finals de mandat, l’endeutament quedarà situat en 12 milions d’euros. Per tant, comparat amb l’endeutament de principis del 2012, haurem aconseguit una reducció de  31 milions d’euros en set exercicis, tot i que la xifra real quedarà situada en 21 milions, tenint en compte que faltaran 10 milions de recompra de les participacions preferents d’EMAP en pròxims exercicis”.
D’altra banda, al consell de Comú es va donar llum verd a un nou conveni urbanístic, entre el Govern, el Comú i els privats, a una unitat d’actuació a l’avinguda del Través que, un cop feta la cessió de terreny, permetrà fer una passarel·la per a vianants que unirà la zona amb el centre de la Massana. També es va aprovar convocar una tercera subhasta pública per a la possessió d’un local i altres espais a l’edifici Cresta d’Arinsal, després que les anteriors convocatòries es declaressin desertes.

la Massana
tanca
2018
superàvit
milions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte