Diari digital d'Andorra Bondia

La millora de les comunicacions centra la reunió de Bartumeu i Bonrepaux


Escrit per: 
Redacció


El president del Consell General de l’Arièja, Augustin Bonrepaux, va mantenir ahir una reunió amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, en el transcurs de la qual va exposar l’evolució del projecte de millora de les carreteres RN-20 i RN-22.

Els dos responsables institucionals van coincidir a constatar la necessitat que el Govern francès doni llum verda al projecte de millora de les comunicacions per carretera a la part francesa fins a Andorra i el túnel de Pimorent.
D’aquesta manera, des del Govern van constatar ahir que es tracta d’un tram de 53 quilòmetres la millora del qual compensaria “el desequilibri que actualment hi ha amb Catalunya, on s’ha fet importants inversions a la xarxa viària a l’eix que comunica Barcelona i el túnel de Cadí, i que hauria de tenir continuïtat pel túnel de Pimorent fins a Tolosa de Llenguadoc”.
La reunió entre Bartumeu i el president del Consell Regional de l’Arièja també va servir per analitzar el rol que pot desenvolupar Andorra després que hagi entrat a formar part del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), cosa que es va aconseguir el 16 de febrer passat, quan Andorra va signar el protocol d’esmena del Tractat de Baiona.

Accions dutes a terme
En la reunió d’ahir Bonrepaux va informar el cap de Govern de les accions que el Consell General que presideix ha estat desenvolupant en els darrers vuit mesos. De manera especial es va comentar els contactes mantinguts per Bonrepaux amb el prefecte de la regió del Migdia-Pirineus per enllestir el desviament d’Ax-les-Thermes i de la possibilitat d’organitzar, a Foix, una reunió que hauria de servir per fer el balanç del funcionament de la concessió del túnel de Pimorent i de l’autopista A-66 entre Tolosa de Llenguadoc i Pamiers, tot amb relació a la modernització de l’accés a Andorra per carretera.
En aquest sentit, totes dues parts coincideixen que l’anunciada visita a Andorra del copríncep Nicolas Sarkozy serà “una bona oportunitat per demanar al president de la república de França el seu suport a aquest projecte d’ampliació vial”.
La d’ahir va ser la segona reunió oficial mantinguda entre el cap de Govern i el president del Consell General de l’Arièja. Així, des de l’executiu van recordar ahir que la primera va tenir lloc, també a Andorra, a finals del mes de juliol de l’any passat. En aquella data, Bonrepaux es va felicitar de poder rellançar les relacions amb el Principat amb l’actual Govern socialdemòcrata.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte