Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers demòcrates Jordi Vilanova, Miquel Aleix i Núria Barquín.
Els consellers demòcrates Jordi Vilanova, Miquel Aleix i Núria Barquín.

La minoria al Comú d'Escaldes-Engordany lamenta la manca de projectes a la parròquia


Escrit per: 
E. A. A. / FOTO: Demòcrates

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany han comparegut aquest matí en roda de premsa per fer balanç dels dos primers anys del mandat liderat per Rosa Gili i Joaquim Dolsa. Segons els taronges, la nova majoria comunal ha suposat “un fre” a l’impuls que havia aconseguit la parròquia i que l’havia convertit “en un referent nacional”. Això es deuria a una manca de projectes i inversions que, segons ha lamentat el conseller Miquel Aleix, estaria provocant que Escaldes-Engordany estigui quedant “endarrerida respecte a la resta de parròquies”.

Com a exemples concrets, els consellers de la minoria han parlat de la demora en l’ampliació de la llar de jubilats. El conseller Jordi Vilanova ha assegurat que aquest cas demostra “la manca de previsió i de planifiació” per part de la majoria, ja que segons els demòcrates haurien pogut aprofitar el temps que la llar va estar tancada per culpa de la pandèmia de SARS-Cov2 per fer les obres. Ara, si es volen fer les obres, “caldrà desplaçar els usuaris i assumir possiblement un lloguer, cosa que provocarà un sobrecost que s’hauria pogut estalviar”.

Un altre exemple aportat per Vilanova és la manca d’aparcament a la parròquia en general i a la part alta en particular. En aquest sentit Vilanova ha recordat que la majoria va aturar el projecte del pàrquing de l’Escalé que els demòcrates ja tenien a punt per començar a executar. Amb relació també a la part alta d’Escaldes-Engordany, els consellers de la minoria han assenyalat que el projecte Caldes no avança i han reiterat que “dinamitzar una zona no és una cosa gens evident”, però que en qualsevol cas una cosa que ajudaria a aquella zona en concret seria precisament disposar de més places d’aparcament.

Finalment, la “manca de planificació” i la “política poc reflexiva” es veurien també en les polítiques d’habitatge. Segons la consellera Núria Barquín, el fet que en dos anys s’hagin fet dues modificacions al pla d’urbanisme de la parròquia “crea inseguretat jurídica als propietaris perquè estan canviant les regles del joc d’avui per demà”. Barquín ha afegit que els consta que alguns projectes de construcció de pisos de lloguer han quedat aturats perquè “amb l’última modificació, i tal com vam preveure, han deixat de ser econòmicament viables”. 

Sobre l’afer de Casa Xirro, els consellers demòcrates consideren que “la majoria hauria d’haver parlat amb els anteriors cònsols i amb la propietat”.

Comú d'Escaldes-Engordany

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte