Diari digital d'Andorra Bondia
La junta de seguretat de la Seu d’Urgell durant la reunió que va mantenir ahir al matí.
La junta de seguretat de la Seu d’Urgell durant la reunió que va mantenir ahir al matí.

La mitjana de delictes es manté a la meitat del conjunt de Catalunya


Escrit per: 
Agències

La mitjana de fets delictius de la Seu d’Urgell se situa en 39,3 per cada mil habitants, el que representa poc més de la meitat amb relació amb la del conjunt de Catalunya, que és de 75,5. Aquesta dada es va donar a conèixer en el marc de la junta local de seguretat, que va estar presidida pel conseller d’Interior, Miquel Buch. Tot i això, la xifra és superior a la del període que va de l’abril del 2017 al març del 2018, quan era de 28,9 fets delictius. L’increment ve motivat, segons l’alcalde de la capital alturgellenca, Albert Batalla, per l’augment de l’activitat a la ciutat després dels anys de crisi econòmica. Mentre, Buch va destacar que l’índex també és positiu per al turisme, ja que, ha dit, “la seguretat té un pes molt influent” a l’hora de triar la destinació on passar les vacances.
El conseller d’Interior va qualificar de “satisfactori” el resultat de les dades de fets delictius a la Seu d’Urgell des de l’abril del 2018 i fins al març del 2019, les quals va emmarcar  dins d’un paràmetre de normalitat després que les del període immediatament anterior fossin “molt baixes”. En aquest sentit, va destacar l’increment de detencions, fins a un 47 per cent, i ha valorat la “gran feina policial” que es duu a terme. A més, va remarcar que els darrers anys no han entrat noves promocions de mossos d’esquadra, el que, va dir, es tradueix en una manca d’agents. “Tot i ser pocs, treballen més i millor”, va concloure.  
Per la seva banda, Batalla va afirmar que la Seu d’Urgell continua sent un dels municipis més segurs del país, i va posar en relleu la coordinació que existeix entre els diferents cossos d’emergències que duen a terme la seva feina a la ciutat. Sobre el repunt de fets delictius detectat en relació amb les dades de fa un any, l’alcalde el va emmarcar en la recuperació de l’economia després dels anys de la crisi i va dir que tot i que la xifra continua mantenint-se baixa cal estar “amatents” a l’hora de seguir la seva evolució.

Estafes per internet
Les estafes per Internet, bàsicament compres fraudulentes, representen un de cada quatre fets delictius de la Seu d’Urgell. El còmput té en compte el lloc de residència de la persona que ho denuncia, encara que no hi hagi una incidència directa a la ciutat per aquest tipus de delictes. Mentre, dos de cada deu fets que s’han computat corresponen a furts. L’alcalde de la capital alturgellenca també ha remarcat que la pròxima instal·lació de càmeres de seguretat en diferents punts de la via pública pot fer variar les dades de l’any que ve.
D’altra banda, pel que fa a la creació d’una regió d’emergències al Pirineu, el conseller va dir que des del seu departament s’hi està treballant per poder fer realitat el projecte. Tot i això, va reconèixer que les negociacions sobre la relació laboral i d’infraestructures d’aquest tipus d’efectius ha influït a l’hora d’avançar-lo.

mitjana
delictes
manté
meitat
conjunt
Catalunya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte