Diari digital d'Andorra Bondia

La nova seu judicial canviarà de lloc i es modificarà l’entorn de Casa de la Vall


Escrit per: 
Agències

Sembla que ja està tot decidit, i la reunió que van mantenir dijous passat el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Lluís Montanya, va servir per acabar de ratificar-ho: l’aturada de l’inici de les obres previstes de la nova seu de la justícia, que s’havien de fer a l’entorn de Casa de la Vall, ja no és només un estudi, sinó que és una realitat.

Segons va informar ahir l’Agència de Notícies Andorrana (ANA), ja fa dies que es treballa en aquesta perspectiva i la trobada entre Bartumeu i Montanya, segons les diferents fonts consultades, va servir per notificar al president del CSJ la decisió final, i que es construirà un nou edifici en un altre lloc. A aquest fet s’hi afegeix que s’ha de renovar el contracte de lloguer de l’actual seu de la justícia a l’edifici de les Columnes, a partir del mes de gener vinent.
Aquest plantejament, tal com ja va informar l’ANA dijous passat, es feia “perquè el nou equipament malmetia visualment encara més l’entorn de Casa de la Vall i encotillava el nou edifici del Consell General”. Però la decisió presa no només afecta el Govern, sinó que també implica les institucions del Comú d’Andorra la Vella i del Consell General, perquè modifiquen el pla parcial urbanístic de l’entorn de Casa de la Vall.
Les negociacions per trobar el nou lloc per ubicar les instal·lacions de la seu de la justícia estarien en una fase força avançada, segons informen altres fonts. Sense indicar el lloc exacte del nou emplaçament, el complex on s’hauria d’instal·lar tota la infraestructura judicial serà de nova construcció i es mantindrà a la parròquia d’Andorra la Vella, i només quedaria pendent acabar de pactar els serrells d’una permuta de terrenys amb els propietaris.
Es dóna la circumstància, a més, que el Consell Superior de la Justícia renegocia en aquests moments el preu del lloguer amb el propietari de l’edifici de les Columnes, actual lloc on estan instal·lades les dependències de la justícia, un lloguer que caduca el desembre d’aquest any. La intenció del màxim òrgan rector del poder judicial és negociar a la baixa el preu, tenint en compte que a finals d’any el projecte de la nova seu en la nova ubicació ja ha d’estar enllestit, si tot fructifica com s’espera que ho faci.

Edifici administratiu del Comú
Aquests canvis urbanístics en el pla parcial de l’entorn de la Casa de la Vall també obligaran el Comú de la capital a fer un nou projecte d’edifici administratiu, desviant-se del que està dissenyat en l’actual projecte. Algunes de les fonts indiquen que segurament es treballarà en un disseny menys agressiu, de menys alçada i sense tant impacte visual. A més, el replantejament de tot l’entorn amb la desaparició de la seu de la justícia i un nou edifici administratiu del Comú també fa replantejar els accessos viaris.
Així, el carrer Doctor Vilanova, que modificava el traçat i quedava entre la nova seu del Consell General i la seu de la justícia, només serà un vial de serveis per al Consell General i el Comú. D’aquesta manera, doncs, el carrer Doctor Vilanova no patiria la modificació prevista ni s’anul·laria l’actual rotonda del Govern, cosa que continuarà facilitant l’accés al centre de la parròquia a través d’aquest punt.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic