Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Ribes i Esteve Vidal van presentar la jornada ahir a la tarda a la seu de DA.
Jordi Ribes i Esteve Vidal van presentar la jornada ahir a la tarda a la seu de DA.

La participació ciutadana serà l’eix de la segona Jornada Martí Salvans


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

La participació ciutadana serà el tema central de la segona Jornada Martí Salvans, que tindrà lloc dissabte vinent a l’hotel Delfos. Així ho va anunciar el secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, en la presentació de l’acte.  L’elecció d’aquest eix vertebrador sorgeix perquè es tracta d’un tema d’actualitat  que preocupa molta gent, va dir Vidal. Així, va subratllar que totes les administracions públiques, tant el Govern com els comuns i el Consell General han de ser capaces “de trobar mecanismes perquè la gent se’ls faci seus i s’hi senti representada”. Aquesta preocupació, a més,  ha quedat reflectida en la voluntat per part del cap de Govern de crear una secretaria d’Estat de Participació Ciutadana. 

Segons Vidal, sobre la participació ciutadana se n’ha parlat força els últims anys, “sobretot vinculada a casa nostra amb un descens de la participació, encara que no va ser així a les darreres eleccions”, va matisar. D’aquest neguit “surt la voluntat de tots els partits d’intentar implicar al màxim la ciutadania en els afers polítics”. Ara bé, també va constatar que hi ha una demanda per part dels ciutadans que en el moment actual a les societats occidentals, “estan àvids de més democràcia o de més participació en la vida pública”. I això és, precisament, el que pretén la jornada, va apuntar Vidal.
Pel que fa al desenvolupament del programa, el membre de l’executiva de DA Jordi Ribes va explicar que hi haurà una conferència inicial, a les 9 del matí, titulada La participació ciutadana, essència de la democràcia, a càrrec del gerent de l’àrea de Drets de la Ciutadania i Participació de l’ajuntament Barcelona, Fernando Pindado. A continuació hi haurà dues taules de treball. La primera estarà dedicada a la participació ciutadana com a futur de la democràcia i comptarà amb les intervencions de l’ex-cònsol menor d’Andorra la Vella  Marc Pons, el mediador Ramon Tena i el director del CRES, Joan Micó. La relació entre la participació ciutadana i la transformació social serà el  tema de la segona taula rodona, sobre el qual debatran la gestora cultural Montserrat Martell, el politòleg Yvan Lara i l’experta en intervenció social Carmen González. 
Vidal va recordar que la jornada Martí Salvans “neix del partit amb la intenció de trobar un espai de reflexió i diàleg”. Per això va remarcar que es tracta d’un acte obert, no només reservat a militants del partit, sinó “a tothom qui hi vulgui participar i reflexionar amb nosaltres”. Aquesta jornada fa memòria de la figura del conseller general desaparegut el juliol del 2015. La primera edició va tenir lloc l’any passat. 
Pel que fa al congrés de DA, que se celebrarà aquest divendres al vespre, Vidal va assenyalar que l’únic punt de l’ordre del dia és la renovació dels càrrecs de l’executiva del partit i “la sensació és que hi haurà una certa renovació”. 

participació ciutadana
eix
Jornada Martí Salvans

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte