Diari digital d'Andorra Bondia
Blocs de pisos ubicats a la Massana.
Blocs de pisos ubicats a la Massana.

La partida dels ajuts als pisos de lloguer s’incrementa un 10%


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

El projecte de pressupost per al 2021 preveu un augment del 10% en la partida destinada a les ajudes a l’habitatge de lloguer. Així, si aquest any es  van destinar 2.010.790,20 d’euros en ajuts, l’any que ve està previst que siguin fins a 2.211.869 euros. Una partida, però, que si cal es podria veure augmentada. Així ho va explicar el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. 

L’augment d’un 5% de l’import màxim de la renda mensual de lloguer és una de les novetats del pla d’ajudes de l’any que ve. L’altra és que no serà motiu desfavorable per no aconseguir l’ajut superar la renda màxima de lloguer establerta a la convocatòria quan aquest sigui l’únic requisit que s’incompleix.
El ministre també va anunciar que el Govern vol implementar ajuts específics per als joves en matèria d’habitatge que es vulguin emancipar. 

Un total de 1.072 llars s’han beneficiat d’aquestes subvencions el 2020. D’aquestes, un 35% corresponen als col·lectius més sensibles, “que són prioritaris pel Govern”, va dir, com ara els joves, famílies monoparentals, persones grans, famílies nombroses, dones en situació econòmica desavantatjosa i dones que han patit violència domèstica i de gènere i llars que tinguin entre els seus membres alguna persona amb discapacitat. De fet, les famílies monoparentals van rebre més de 591.000 euros en ajudes i les persones grans prop de 435.000. Els grups que menys en van percebre van ser el de les dones amb situació desavantatjosa (54.800 euros) i el de les famílies amb persones discapacitades (77.760 euros).

La convocatòria per sol·licitar els ajuts a l’habitatge de lloguer s’obre el proper 19 d’octubre i es clourà el 20 de novembre. Els ciutadans que vulguin fer consultes sobre aquestes ajudes es poden adreçar a l’Oficina de l’Habitatge i a la pàgina web d’Afers socials. 

llars
pla d'ajudes a l'habitatge
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic