Diari digital d'Andorra Bondia

La Pastoral Penitenciària afirma que la presó de la Comella 'és un model per a d'altres països'


Escrit per: 
Agències / Foto: E. F.

El Grup Internacional de la Pastoral Penitenciària de la Mediterrània Occidental està realitzant la seva primera trobada al Principat. Aquest dimecres els participants han visitat el Centre Penitenciari de la Comella i posteriorment han estat rebuts a Sindicatura.

El president del Comitè Europeu de la Comissió Internacional de la Pastoral Penitenciària Catòlica (ICCPPC-Europa), Heinz-Peter Echtermeyer, ha assegurat que a la presó de la Comella 'tot és gairebé formidable' i que, per tant, 'és un model per a d'altres països'. Tot i així, Echtermeyer també ha afirmat que cal trobar solucions als problemes jurídics 'per fer un servei a la dignitat humana'.
Echtermeyer ha remarcat que la situació a Europa varia molt entre els diferents estats, i que, per exemple, Ucraïna, que 'té molts problemes', podria aprendre dels països petits. No obstant això, Echtermeyer ha constatat que a Andorra 'el consum de la droga és un problema' mentre que en la seva pàtria (Alemanya) 'no es porta a ningú a la presó' per aquest motiu. I ha afegit que aquestes qüestions s'han de reflexionar des d'un punt de vista religiós, però també jurídic i social 'per fer un servei a la dignitat humana'. En aquest sentit, l'ICCPPC aposta per la reeducació dels presos, per exemple, mitjançant treballs per la comunitat.
L'ICCPPC és una organització no governamental que, com a entitat de caràcter consultiu especial, envia representants a les Nacions Unides per exposar aquells problemes que detecten en els centres penitenciaris. Així mateix, acompanyen moralment als presoners. Aquest dimarts va començar la visita dels representants del grup de la Mediterrània Occidental, amb la presència de sacerdots portuguesos i espanyols i per part de la Diòcesi d'Urgell, del vicari general, Joan Pujol; i el delegat diocesà de la Pastoral Penitenciària i arxiprest de les Valls, Ramon Sàrries. Els participants han compaginat les reunions de treball i la trobada amb la direcció del Centre Penitenciari i amb el síndic general amb una visita turística a Meritxell.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte