Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Aleix
Marc Aleix

La PIME insta el Consell General a acabar amb l’immobilisme i legislar


Escrit per: 
M.S.

“L’immobilisme del Consell General és extraordinari. Hi ha molts polítics que només defensen els seus interessos i no els del poble d’Andorra, ni els dels empresaris ni els dels treballadors.” Així de contundent es va mostrar el president de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix, que va instar els parlamentaris i l’executiu a posar fi a l’immobilisme i a legislar i tirar endavant d’una vegada les reformes que el país necessita.
I és que per Aleix, que va destacar la necessitat de fer noves, com a mínim, la Llei d’immigració, la de la funció pública i la de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i el Codi de relacions laborals, “la situació actual és inadmissible” ja que bona part de la “legislació vigent és obsoleta, no serveix i cal canviar-la”.
Aleix, que es va afegir a les queixes per la dificultat de moltes empreses per trobar mà d’obra qualificada fetes recentment per la Confederació Empresarial Andorrana, la Cambra de Comerç, la Unió Hotelera i també el Club d’Empresaris Portuguesos, va incidir però en la necessitat de “definir cap allà on es vol anar” abans de fer qualsevol modificació de la legislació vigent. I és que, malgrat compartir que la falta de mà d’obra qualificada pot ser un problema per a algunes empreses, el president de la PIME va defensar que és indispensable que les empreses tinguin clar cap a on volen anar, ja que “si es va cap a un model de baix cost les necessitats de treballadors no seran les mateixes que si es va cap a un model de serveis de qualitat”.
Sigui com sigui, el que no tindria cap sentit és la inacció i mantenir el sistema actual ja que “és pervers i ens aboca directament al desastre”, segons va assegurar de forma contundent Aleix, que va lamentar que tants estudis i contraestudis no acabin servint per a res. En aquesta línia, a més, el dirigent de la Petita i Mitjana Empresa va criticar també que “per parlar d’Andorra sempre calgui anar a buscar experts estrangers”, i es va mostrar convençut que al país hi ha moltíssima gent “perfectament” capacitada per fer els informes que calgui.
Així mateix, pel president de la PIME la reflexió per definir primer quin país es vol i actuar en conseqüència és vàlida també de cara a les negociacions amb la Unió Europea per a l’establiment d’un acord d’associació. “Abans de saber què cal fer a fora s’ha de saber què cal fer a casa”, va destacar Aleix, que va lamentar que “ja fa temps que la UE ha dictat una sèrie de coses i s’han de fer siguin o no línies vermelles”.

PIME
Marc Aleix
mà d'obra
europa
treballadors
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte