Diari digital d'Andorra Bondia
La plataforma de funcionaris exigeix la dimissió del ministre Jordi Alcobé
La plataforma de funcionaris exigeix la dimissió del ministre Jordi Alcobé

La plataforma de funcionaris exigeix la dimissió del ministre Jordi Alcobé


Escrit per: 
Julià Rodríguez

La plataforma de funcionaris va fer públic ahir a la tarda un comunicat en què exigeix al cap de Govern, Antoni Martí, que accepti la dimissió del ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. Els sindicats de l’administració consideren que Alcobé no és la persona adequada per impulsar la reforma de la funció pública després que s’hagi conegut que va estar treballant per a Banca Privada d’Andorra (BPA) durant un any mentre ja era ministre. 
Segons van explicar fonts sindicals, el conjunt de sindicats que representen els funcionaris han estat treballant durant els darrers dies per expressar un posicionament comú en relació a aquesta qüestió. Així, finalment ahir la plataforma de funcionaris, de la qual formen part el Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), el Sindicat d’Institucions Penitenàries (SIP), l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), l’A-118, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), el Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) i la Unió Sindical d’Andorra (USdA), va consensuar un comunicat en què es demana públicament que s’accepti la dimissió del titular d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé.  
Els sindicats recorden en la nota feta pública ahir que el mateix ministre va manifestar que el projecte de Demòcrates per Andorra (DA) “està per sobre sempre de les persones i tots som prescindibles”. “Cal demostrar amb fets i no amb paraules que això és cert i començar la reforma de l’administració amb bon peu, sense persones relacionades amb possibles implicacions de trames d’interessos privats”, es pot llegir al comunicat. Pels sindicats, “el fet de treballar per a l’entitat bancària BPA, coincidint més d’un any amb el càrrec de ministre, hauria de ser totalment incompatible, com ho és el fet de ser funcionari i treballar en l’àmbit privat”. La impressió dels sindicats, segons expliquen les mateixes fons sindicals esmentades anteriorment, és que en aquests moments Alcobé no està, per tant, moralment en disposició d’encapçalar la reforma de la funció pública, ja que mentre que als funcionaris se’ls exigeix dedicació plena el ministre es permetia col·laborar amb una entitat bancària. “El que ha de fer és plegar, com va fer Meritxell Mateu, no posar el càrrec a disposició del cap de Govern”, va afirmar el màxim responsable d’un dels sindicats. 
“Pel que s’ha exposat dels fets i per la vinculació del ministre Alcobé amb pràctiques poc ètiques, situació que en l’àmbit sindical considerem escandalosa, exigim del cap de Govern que accepti la dimissió del seu ministre”, acaba el comunicat. 
El titular d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions va reconèixer dijous passat, durant una roda de premsa per explicar la seva versió sobre els correus apareguts en alguns mitjans de comunicació, que quan va començar la seva etapa com a ministre estava elaborant l’anuari de BPA corresponent a l’any 2011 –que es va publicar el 2012– i que va col·laborar amb aquest banc durant un any i mig més per fer el traspàs de la funció que des­envolupava al servei d’estudis que s’estava creant.  Per aquest motiu va anunciar que l’endemà posaria per carta el càrrec a disposició del cap de Govern. El cap de l’executiu va donar a entendre, però, divendres passat en un acte públic, que continua comptant amb tots els ministres que componen actualment el seu gabinet.
Fonts dels sindicats van manifestar que si el cap de Govern no té en compte la seva demanda expressada en el comunicat d’ahir, com d’altra banda ja preveuen que passarà per l’experiència dels últims anys, tenen previstes mesures que puguin resultar més contundents amb la finalitat d’aconseguir que Alcobé acabi sortint de l’executiu. 

Plataforma de funcionaris
Jordi Alcobé
BPA
USdA
SIP
ABA
SFD
SEP
SPA
DA

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Seguiu, batalleu, manifesteu-vos. Això no pot quedar així, És una vergonya el paripé que fan,

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte