Diari digital d'Andorra Bondia
Una sessió del Consell General de la passada legislatura.
Una sessió del Consell General de la passada legislatura.

La presència de dones al nou Consell General puja al 42,85%


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Al marge dels èxits, més o menys esperats, i dels fracassos de les formacions polítiques que van concórrer a les eleccions generals, els comicis de diumenge han comportat, en espera dels canvis que puguin tenir lloc en funció del nomenament de ministres, que hi hagi una major presència de dones al nou Consell General.
I és que si fa quatre anys les conselleres generals electes van ser deu, el 35,7% de la cambra parlamentària, en aquesta ocasió, després dels resultats de diumenge, el percentatge s’eleva fins al 42,85% en haver estat escollides fins a dotze conselleres generals, una millora tot i que no arriba, però, a la paritat assolida en els comicis del 2011, en què van ser escollides catorze parlamentàries.
Així, la formació que més conselleres generals aporta al nou Consell General, que s’hauria de constituir el 2 de maig vinent, és Demòcrates, amb set (58,33). Concretament es tracta de Roser Suñé, Núria Rossell i Ester Molné, número dos, tres i cinc de la candidatura nacional dels taronja a les quals s’afegiran Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell, que formaven el tàndem electoral a Canillo, Maria Martisella, número dos de la llista d’Units per al Progrés+DA a Encamp i Alexandra Codina, que formava part del tiquet electoral d’ACO+DA a Ordino.
El Partit Socialdemòcrata aporta tres parlamentàries, Susanna Vela i Judith Salazar, dos i tres de la nacional, i Rosa Gili, de la territorial de d’Acord d’Escaldes-Engordany, mentre que Liberals d’Andorra, amb Sílvia Ferrer, i Terceravia, amb Carine Montaner, n’aporten una cada formació.

presència
dones
Consell General
puja
42
85%

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte