Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença de premsa d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença de premsa d’ahir.

La quota per a aquest hivern creix un 14% i preveu 4.605 autoritzacions


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA / J. A. Viladot

Les autoritzacions d’immigració per a la temporada d’hivern acordades ahir pel consell de ministres han crescut un 14,18% respecte de l’any passat. El contingent aprovat és de 4.605 treballadors, una xifra que es pot ampliar un 30% i que respon a les demandes del teixit empresarial i al consum de les quotes experimentat els anys anteriors. Del conjunt d’autoritzacions, 2.493 corresponen al sector hoteler, 1.120 a treballadors de les pistes d’esquí, 474 a establiments de restauració de les pistes, 65 a agències de viatges, 268 al lloguer d’esquís, 110 al comerç i 75 al sector de la neteja.

D’aquestes xifres, els permisos que més han crescut han estat els del sector hoteler (18,71%) i el de les pistes d’esquí (15,58%). Així mateix, s’han previst 180 autoritzacions per a fronterers, 1.711 per a treballadors comunitaris i 2.714 per a extracomunitaris. Cal destacar que aquests darrers augmenten un 17,29% respecte de la temporada anterior.
Ahir també es va aprovar la quota general per al període comprès entre l’octubre del 2019 i l’abril del 2020. En aquest cas, s’han acordat 850 autoritzacions, una xifra similar a l’any passat i que es pot ampliar un 30%. D’aquestes, 663 són de residència i treball, mentre que 187 són per a transfronterers. Com l’any passat, el Govern ha obert totes les quotes a excepció de les d’administratius i de conductor repartidor, per a les quals hi ha més demandants en recerca de feina inscrits al Servei d’Ocupació que ofertes de llocs de treball. Per altra banda, per aquest any s’ha reduït de sis a quatre anys l’experiència prèvia que es demanava als treballadors extracomunitaris. Segons el Govern, les quotes s’han aprovat en funció de les necessitats dels sectors empresarials, que requereixen més personal, i tenint en compte la millora que s’ha experimentat al mercat laboral. 

Licitació de les inspeccions als habitatges d’ús turístic
El consell de ministres va aprovar ahir la licitació, mitjançant concurs nacional, per procediment obert i contractació ordinària, per a la contractació d’una empresa que realitzi les inspeccions dels habitatges d’ús turístic (HUT) durant els anys 2020 i 2021. Els treballs fan referència al seguiment i el control dels habitatges d’ús turístic en aplicació de la Llei general de l’allotjament turístic i del seu desplegament reglamentari. Actualment hi ha en procediment de registre 2.766 habitatges d’ús turístic. La durada del contracte serà de l’1 de gener del 2020 fins al 31 de desembre del 2020.

La instal·lació dels ‘Arbres de vent’ costarà 344.700 €
El Govern va adjudicar per 344.741 euros la instal·lació dels Arbres de vent a construccions Purroy. Els treballs tindran una durada de 18 setmanes. També va tancar un conveni amb FEDA per  al manteniment i explotació dels arbres ubicats a Canillo i Andorra la Vella i pel qual la companyia es farà càrrec del control de la xarxa elèctrica. Per altra banda, es van licitar les obres de l’antiga residència Solà d’Enclar per ubicar-hi el Centre residencial d’educació intensiva (CREI). Suposa el condicionament de quatre de les sis plantes i les ofertes es poden presentar fins al 21 de novembre.

Tinença d’animals
El Govern ha obert la convocatòria de subvenció en matèria de tinença i protecció dels animals de companyia. Preveu la concessió d’ajudes per a projectes relacionats amb la tinença i la protecció d’animals de companyia que es desenvolupin entre l’1 d’octubre del 2019 i el 30 de juliol del 2020. Les propostes es poden presentar fins al 22 de novembre.

quota
hivern
creix
autoritzacions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte