Diari digital d'Andorra Bondia
El portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.
El portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.

La recuperació de la renda variable no aportarà cap ingrés a l’Estat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Tot i que finalment es puguin repatriar cap al Principat els títols de renda variable que Banca Privada d’Andorra (BPA) tenia dipositats a Crédit Suisse abans de la intervenció de l’entitat, el fons estatunidenc JC Flowers, propietari de Vall Banc, no haurà d’abonar res a l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per aquest concepte, ja que aquests actius s’hauran recuperat fora de la data límit prevista en el contracte de compravenda de l’entitat pont.

Així ho va confirmar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va recordar l’existència d’una clàusula que preveia el pagament d’1,5 milions d’euros quan es pogués recuperar la renda variable, això sí, si es feia abans d’una data determinada, com finalment no ha estat. De fet, i malgrat comptar ja amb el vistiplau de les autoritats judicials suïsses, no hi ha encara una data per poder fer efectiu el traspàs. “Tenim la decisió judicial positiva” i ara s’han d’“establir els mecanismes per fer la transferència de fons”, va destacar Jover, que va precisar que l’AREB ja està fent els passos escaients.
D’altra banda, i interpel·lat sobre si JC Flowers acabaria pagant alguna cosa més per l’adquisició de Vall Banc –fins ara només n’ha pagat 3,9 milions– Jover va recordar que al contracte hi havia altres variables, com ara el pagament del 50% dels dividends que l’entitat hauria pogut satisfer als seus accionistes els primers cinc anys fins a un màxim de 7 milions, i el 50% d’una possible venda del banc fins a un màxim de 15 milions amb l’opció d’afegir-ne 7 més si no s’havien pagat dividends. Fins a la data cap d’aquestes dues variables s’ha donat.

Nomenats dos nous secretaris d’Estat
El Govern va acordar ahir dos nous nomenaments de secretaris d’Estat. Concretament, el de César Marquina, que serà secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, i el de Teresa Milà, que ocuparà la secretaria d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut. Així mateix, i en el marc també de l’estructuració del Go-vern, el ministre portaveu va informar dels nomenaments de Joan Solé i de Laura Vilella com a nous directors del departament d’Estadística i d’Ocupació i Treball, respectivament.

Fixats els períodes i els plans per a la nova temporada de caça 
L’executiu va acordar ahir el període de la temporada de caça menor 2019-2020, que queda fixat entre el 6 d’octubre del 2019 i el 5 de maig del 2020, segons va explicar el ministre portaveu, que va precisar que els dies hàbils són els dijous, diumenges i els dies festius establerts. La temporada de caça del porc senglar, cérvol i guineu es fixa entre el 6 d’octubre del 2019 i l’1 de març del 2020, i seran hàbils els dijous, dissabtes, els diumenges i els dies festius establerts.
Pel que fa als plans de caça de l’isard en terreny cinegètic comú i de l’isard al vedat de caça d’Enclar, Eric Jover va explicar que la temporada ha quedat determinada entre el 15 i el 22 de setembre del 2019. El període hàbil per sol·licitar individualment i efectuar el pagament de les llicències especials de caça de l’isard i per sol·licitar la participació en el sorteig del pla de caça de l’isard al vedat de caça d’Enclar és de l’11 de juliol al 6 d’agost del 2019, ambdós dies inclosos. El ministre va recordar que la constitució de les colles de caçadors per a la caça de l’isard en terreny cinegètic comú es farà exclusivament mitjançant la pàgina internet e-Tràmits del 26 d’agost al 4 de setembre del 2019.
Pel pla de caça de l’isard en terreny cinegètic comú, el sorteig de les captures restants que no s’han atribuït a les colles, se celebrarà el dia 9 de setembre vinent a l’edifici administratiu del Govern, i el període per recollir les anelles serà de l’11 al 13 de setembre del 2019 al servei de Tràmits del Govern. El sorteig del pla de caça de l’isard en el vedat de caça d’Enclar es farà l’11 de setembre.
En el cas dels plans de caça del mufló i del cabirol en terreny cinegètic comú i del mufló en vedat temporal d’Escaldes-Engordany, es podrà inscriure  als sortejos entre l’11 de juliol i el 6 d’agost.

Les prestacions de serveis socials, en un sol text 
A proposta del titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, el consell de ministres va donar llum verd ahir al reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris, que segons va precisar el portaveu de l’executiu, Eric Jover,  refon en un sol text tota la legislació anterior.
Així, amb l’aprovació del nou reglament s’incorpora a la cartera de serveis l’ajut econòmic ocasional per desocupació involuntària, de caràcter no contributiu i assistencial, com va recordar Jover, que va remarcar que les modificacions introduïdes en aquest reglament responen a la intenció de classificar d’una manera més acurada les tipologies d’ajuts econòmics i adequar les finalitats de cada ajuda a les necessitats de la persona o família beneficiària.
Amb la nova classificació, s’addiciona un article relatiu als ajuts per a la higiene i salubritat dels habitatges, un per al suport als joves tutelats i extutelats, un altre per a joves en situació de vulnerabilitat, un per garantir el dret a la cobertura sanitària de menors tutelats o en situació de vulnerabilitat i un de destinat als ajuts econòmics ocasionals específics.

recuperació
renda variable
ingrés
estat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte