Diari digital d'Andorra Bondia

La remodelació del CEO tindrà un cost proper als 300.000 €


Escrit per: 
Redacció


Les obres de millora del Centre Esportiu d’Ordino (CEO) estan més a prop que mai. I és que el tancament en positiu de l’exercici 2009 permetrà a la corporació invertir en tot un seguit d’obres que fins ara tenien en suspens per manca de liquiditat.

Una d’aquestes obres serà la que es farà al CEO per adaptar-lo a les necessitats actuals de la parròquia. Tot i que actualment la conselleria està quantificant el cost total dels treballs, el conseller d’Esports, Bartumeu Gabriel, va comentar que espera poder remodelar el centre “per un cost d’entre 200.000 i 300.000 euros”.
Bartumeu va comentar que la intenció és “optimitzar els metres quadrats” de què disposa el CEO, i per això s’ha decidit fer tot un seguit de millores. Encara que tot dependrà de la licitació de les obres i de quin sigui el preu final, ja que si els costos són molt elevats es faran per fases, la intenció de la corporació és que els treballs quedin enllestits a mitjans de l’any que ve.
En aquest sentit, la prioritat serà fer més grans les sales per a classes dirigides i el gimnàs. És per això que s’apostarà per eliminar la sala de bitlles, un equipament que per Bartumeu està fora de lloc perquè està “poc de moda”. El gran cost de manteniment i la poca utilitat que se li dóna han estat els detonants que han fet decidir eliminar aquest equipament i fer servir l’espai per a sales més necessàries. A més, també hi ha la intenció de reduir el bar per guanyar uns metres extres.
Tot i que el desig de la conselleria d’Esports és tirar endavant l’obra al més aviat possible, el mateix conseller va reconèixer que de moment s’està a l’espera de rebre el cost definitiu, i a partir d’aquí es decidirà si es fa la remodelació d’un sol cop o si es prioritza i es fa per parts.

Preus subvencionats del ceo
En un altre ordre de coses, i davant les recomanacions fetes pel doctor Lluís M. Alonso, Bartumeu va parlar també de la subvenció que el Comú dóna a aquest servei. El conseller va reconèixer en aquest sentit que “actualment se subvenciona el 47%” del preu final i que aquesta situació és molt difícil de mantenir, donat que els costos anuals del centre esportiu són molt elevats. És per això que va admetre que de manera gradual el preu s’anirà equiparant a la realitat de la parròquia i a les necessitats de les finances comunals, que actualment sustenten massa serveis subvencionats.
Tot i que el conseller va esmentar que cal facilitar a la població l’accés a l’esport, troba que els 200 euros que paguen els ordinencs per accedir al centre són un preu massa baix pels temps que corren. Un cost que de mica en mica anirà canviant, tal com han assenyalat darrerament els cònsols de les set parròquies, que han indicat que les subvencions a serveis no socials no podran ser superiors al 25 per cent del preu final.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte