Diari digital d'Andorra Bondia

La reunió de Bartumeu i els comuns servirà per començar a avaluar competències


Escrit per: 
Redacció / Agències

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha exposat que en la reunió de consell de ministres s'ha abordat la qüestió de la reunió que dijous ha de mantenir amb els mandataris comunals per tractar sobre el finançament comunal, el sistema de transferències existents i la redefinició de les distribucions competencials de les administracions locals.

D’aquesta manera, ha explicat que en principi per a aquesta trobada “no hi ha un ordre del dia, però el plantejament és analitzar l’article 4 de la Llei de competències”.
En aquest sentit ha remarcat que l’objectiu és valorar punt per punt “en quina situació d’exercici es troben aquestes competències, i en quina situació de sostenibilitat es troba el seu exercici”. Bartumeu ha advertit, però, que en la reunió que s’ha de mantenir dijous òbviament no s’acabarà aquesta feina d’anàlisi, ja que es tracta d’una avaluació força exhaustiva i que, per tant, haurà de ser continuada en properes reunions.
El cap de Govern també ha destacat que en el consell de ministres s'ha analitzat l’evolució del procés d’adaptació de la Llei de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Segons ha exposat Bartumeu, amb la nova Llei de la CASS, les persones majors de 65 anys no tenien una situació de cotització “adequada” i, per tant, “quedaven fora de cobertura” i ara en tindran, gràcies a un reglament relatiu a les pensions de solidaritat que el Govern farà públic en les propers dies.
Finalment, i sobre els acords presos en consell de ministres, Bartumeu també ha informat que el Govern ha d’escollir tres jutges suplents per al Tribunal Europeu dels Drets de l’Home per si en cas “d’incompatibilitat o indisposició”, el jutge andorrà, Josep Casadevall, no pogués participar en la deliberació d’algun afer.
Ara com ara, l’executiu està procedint a elaborar aquesta llista que haurà de lliurar al Tribunal d’Estrasburg, ja que ha estat aquest mateix tribunal el que ha exigit que se li lliuri aquesta mateixa llista.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte