Diari digital d'Andorra Bondia

La secció jove d'Andorra pel Canvi estarà constituïda al gener


Escrit per: 
Agències/Foto:D.P.

El règim intern de la secció jove d'Andorra pel Canvi estarà acabat cap al gener, segons ha informat el membre de l'executiva, Josep Maria Marot, que ha explicat que ja fa dos mesos que treballen per determinar l'estructura. Un cop estiguin enllestides les bases, els set integrants del grup jove ja podran començar a treballar de manera pública en els seus principals objectius.

La secció jove d'ApC va néixer després de les eleccions generals passades amb l'objectiu de fer constar l'opinió dels joves, ja que segons afirma Marot, és un sector que no ho té fàcil. Des d'aleshores els set integrants que formen part d'aquesta secció fan una reunió mensual on analitzen les diferents proposicions de llei i problemàtiques de l'actualitat intentant aportar també noves idees. Després de cada reunió fan un informe, i els dos membres de la secció jove que formen part de l'executiva s'ocupen de fer d'interlocutors per transmetre les opinions dels joves a l'executiva de la plataforma.

Segons ha opinat Marot, la comunicació entre l'executiva d'ApC i la secció jove és molt bona ja que com que són una plataforma reduïda, hi ha molta accessibilitat als tres consellers generals. En aquest sentit, ha afirmat que l'informe que aporten després de les reunions 'es té en compte, i quan hi ha algun punt en que no coincidim ens donen els seus motius'. A més ha afegit que els joves intenten donar un punt de vista més crític, però tot i així mai han tingut desavinences serioses.

A més de les reunions dels joves militants de la plataforma, aquests també organitzen sovint trobades amb gent que no forma part d'ApC i que vulgui transmetre les seves inquietuds i neguits. Aquestes són reunions obertes que s'anuncien a través del boca a boca, o tal com fan últimament, a través del Facebook, ja que segons ha indicat Marot, és una eina amb la que s'arriba fàcilment a la joventut.

Els temes que centren les preocupacions dels joves d'ApC són molt variats, des de l'oci nocturn fins al món laboral, i una de les qüestions que ha plantejat Marot és el fet que nois i noies amb possibilitats professionals al país prefereixin marxar a Barcelona o París a treballar perquè aquí es troben més restringits. Ha apuntat que una de les coses que caldria fomentar és que el jovent del país pugui tornar quan acaba d'estudiar a fora. En aquest sentit també s'ha referit a la formació i ha subratllat que calen més postgraus o cursos d'actualització. Quant als lloguers, Marot ha indicat que també és un tema que preocupa al jovent, però ha recordat que aquest aspecte els afecta a ells però també a famílies i que potser és més greu en aquests casos.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte