Diari digital d'Andorra Bondia
Detall de les marques de les antigues cases de Canillo.
Detall de les marques de les antigues cases de Canillo.

La segona fase de l’embelliment del nucli antic de Canillo arrenca a l’octubre


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Miquel Merce Arquitecte

La segona fase de les obres d’embelliment del nucli antic de Canillo, que comprèn part del carrer Perdut i tot el carrer Gran, començaran a principis d’octubre. Aquesta és la previsió del Comú de la parròquia després que el concurs convocat fa tres mesos per realitzar aquests treballs quedés desert, ja que les ofertes presentades o eren massa cares o no complien els requisits relatius a l’experiència. 
Va ser arran d’aquest fet que es va encarregar un informe que va concloure que calia ampliar la dotació pressupostària per finançar aquesta inversió. Responent a aquesta necessitat, la corporació va aprovar un suplement de crèdit de 125.000 euros que s’afegeixen als 850.000 euros previstos inicialment per a la intervenció. Segons va explicar el conseller d’Urbanisme, Cerni Pol, aquest augment de preu ve motivat en gran mesura per les obres de l’avinguda Meritxell, que van “bloquejar” diferents empreses, ja que es requeria un volum de treballadors important, i pel projecte de The Cloud, tenint en compte que el concurs per a la segona fase de les obres d’embelliment del nucli antic de Canillo va coincidir amb el concurs per a  l’edifici d’Andorra Telecom. La previsió del Comú, però, és que aquest creixement en el preu de les obres tendeixi a moderar-se ara que els treballs de l’avinguda d’Andorra la Vella ja estan enllestits i que The Cloud s’ha aturat. La intenció és publicar el concurs per a la realització d’aquesta segona fase a finals d’agost perquè la intervenció pugui començar a principis d’octubre per treballar durant uns dos mesos i reprendre les tasques cap a l’abril o el maig. 
Les obres consisteixen en la construcció de la xarxa separativa al nucli antic del poble de Canillo. Aquesta actuació s’ha aprofitat per embellir la zona. Als carrers s’ha instal·lat asfalt en el qual s’hi han incrustat les antigues marques de les cases de Canillo fetes en ferro corten. Pol remarca que la idea és fer un “museu a l’aire lliure”. Ara, a més, el Comú està treballant en l’elaboració de panells explicatius que s’ubicaran a les places. La primera fase ja està a punt d’acabar i el conseller va remarcar que, un cop executat, s’ha constatat que el projecte respon a les expectatives. Dels comentaris que els han arribat dels veïns destaca la recuperació del patrimoni passat de la població.

 

segona
fase
nucli antic
Canillo
octubre
arrencarà
embelliment

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte