Diari digital d'Andorra Bondia
Espot i Riba durant la seva intervenció davant els membres de la Cambra.
Espot i Riba durant la seva intervenció davant els membres de la Cambra.

La seguretat ciutadana, neguit en el marc de l’acord amb la UE


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, han participat avui en l’acte de presentació de l’informe elaborat per la Cambra de Comerç i Indústria d’Andorra en relació amb les negociacions per a l’acord d’associació amb la UE. L’informe elaborat per la CCIS ha permès, segons el cap de Govern, identificar els elements de reflexió que té en compte el sector empresarial respecte de l’acord i serà una bona guia que facilitarà que es puguin esclarir dubtes i inquietuds i per facilitar el diàleg amb el sector privat que beneficiarà el procés de negociació.

Durant la trobada, a més, ha quedat clar que la necessitat de preservar la seguretat ciutadana, controlar el flux de circulació de persones, avançar en generar infraestructures que permetin el desenclavament o poder accedir a fonts de finançament europeu són alguns dels temes que “inquieten” el sector empresarial. També s'han revisat les conclusions de l’informe referents als neguits expressats pels diferents sectors en aspectes referents a períodes transitoris d’adaptació o aspectes més concrets de cada sector que es tractaran específicament.

Espot i Riba han exposat l’objectiu de l’acord, que al seu entendre permetrà un encaix i una participació progressiva al mercat interior europeu, preservant, això sí, les particularitats d’Andorra. Segons Espot, es tracta d’un instrument que ha de possibiltar que el sector empresarial es diversifiqui i sigui més resilient. També s’ha recordat el punt fix d’informació que s’ha establert a la Cambra perquè el teixit empresarial hi pugui fer consultes.

seguretat ciutadana
neguit
acord
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte