Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar el document aquesta setmana.
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar el document aquesta setmana.

La Seu aprova el document per definir el pla d’acció per a l’energia sostenible


Escrit per: 
Redacció

El ple de l’Ajuntament de la Seu ha aprovat aquesta setmana el document per definir el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i Clima (PAESC). Es tracta de la primera fase del projecte on s’ha elaborat un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2 i una diagnosi energètica que han permès definir el marc estratègic del pla d’acció del municipi urgellenc. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Joan Gurrera, explica al respecte que “concretament, s’han planificat 75 accions que contribuiran a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEH) a l’atmosfera en un 41% i que permetran assolir per a l’any 2030 una reducció del 47% d’emissions de CO2”. Gurrera també remarca que el PAESC de la Seu d’Urgell planteja 10 objectius estratègics que, a grans trets, són els següents: disminuir les emissions generades per l’enllumenat públic municipal, els equipaments municipals, el sector residencial, el sector terciari i les derivades de la gestió de residus del municipi i, alhora, incorporar i fomentar l’ús d’energies renovables a la nostra ciutat. “Amb el seu compliment suposarà un estalvi d’emissions de CO2 del 47% a la Seu d’Urgell”, afirma el  tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat.
Per fomentar les actuacions descrites al document aprovat, l’Ajuntament publicarà un vídeo/espot sobre el PAESC on s’explicaran consells per fomentar l’estalvi i eficiència energètica en l’àmbit domèstic, comerços i grans productors per conscienciar els urgellencs i urgellenques sobre la problemàtica de l’energia i el canvi climàtic. Aquest vídeo es penjarà als portals webs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, així com de la Diputació de Lleida i l’Institut Català d’Energia (ICAEN). A partir de l’èxit del Pacte dels Alcaldes, l’any 2014 es va llançar la iniciativa Alcaldes per l’Adaptació (Mayors Adapt), basada en el mateix model de gestió pública, on es convidava les ciutats a assumir compromisos polítics i prendre mesures per anticipar-se als efectes inevitables del canvi climàtic.
A finals del 2016, totes dues iniciatives es van fusionar en el nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, mitjançant el qual es van assumir els objectius de la UE per l’any 2030 i es va adoptar un enfocament integral d’atenuació del canvi climàtic i d’adaptació a aquest. L’any 2018, el ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar l’adhesió al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia promogut per la Diputació de Lleida.

aprova
Seu
pla
document
pla d'acció
definir
l'energia
sostenible

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte