Diari digital d'Andorra Bondia

La Seu d’Urgell organitza una sessió adreçada a l’acollida dels nouvinguts


Escrit per: 
Agències


La Seu d’Urgell va acollir dissabte una sessió informativa de benvinguda, sociocultural i de coneixement de l’entorn del municipi de la ciutat, que estava especialment dirigida als ciutadans nouvinguts de diverses nacionalitats, procedents tant d’Europa com d’altres continents.

La sessió va començar amb una benvinguda al municipi de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, en un acte que va tenir lloc a la sala d’actes del consistori i en què també van prendre part l’agent d’acollida de l’Ajuntament, Cristina López; la tècnica d’immigració del Consell Comarcal, Yolanda Barea, i el caporal dels mossos d’esquadra responsable de relacions amb la comunitat, César Isla.
Cal esmentar que aquesta sessió s’inclou en el programa integral d’acollida Coneixes la Seu?,  emmarcat en el Pla territorial de ciutadania i immigració. La sessió va constar de dues parts. A la primera, que va tenir lloc durant tot el matí de dissabte, la tècnica d’immigració i l’agent d’acollida van explicar els passos que ha de fer un  ciutadà nouvingut i també van informar de quins són els serveis específics d’atenció a l’immigrant. Així mateix, els ciutadans nouvinguts també van rebre les explicacions de la situació administrativa de l’Estat espanyol en general i de Catalunya en concret.
També hi va haver lloc per a explicacions més concretes sobre el territori, i d’aquesta manera, amb el suport d’un mapa, també se’ls va donar a conèixer que la comarca on viuen és l’Alt Urgell i que la seva capital és la Seu.
Així mateix, els participants en la sessió també van poder conèixer les característiques de la comarca i del municipi on viuen i les funcions de les seves administracions (l’Ajuntament i el Consell Comarcal), així com els serveis que presten, en especial els que ha de conèixer el nouvingut.
Els nouvinguts també van assabentar-se de quins són els drets i deures que tenen com a ciutadans, i alhora se’ls va indicar com funciona i quins són els requisits d’accés als sistemes públics de salut, educació o serveis socials, entre d’altres.
A més a més, aquestes persones nouvingudes també van ser informades de les festes i tradicions, especialment de la ciutat alturgellenca, com ara el mercat tradicional, la calderada de Sant Antoni, Dijous Gras, la processó de Setmana Santa, Sant Jordi, la festa major, la Fira de Sant Ermengol i els Minairons, entre d’altres. 
La segona part d’aquesta sessió d’acollida va tenir continuïtat el mateix dissabte a la tarda, i d’aquesta manera a través de la guia d’acollida es va poder visitar espais i equipaments importants per als nouvinguts, com l’ajuntament, el Centre d’Atenció Primària, l’hospital, les escoles, la biblioteca i les associacions de veïns i de joves, entre d’altres.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte