Diari digital d'Andorra Bondia

La Seu d’Urgell serà Ciutat Gegantera de Catalunya del 15 al 17 d’abril del 2011


Escrit per: 
Agències


La regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Pellicer, i la cap de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell, Pepi Boronat, van presentar ahir, en roda de premsa, la Seu d’Urgell com a Ciutat Gegantera de Catalunya 2011.

I és que la capital de l’Alt Urgell acollirà els dies 15, 16 i 17 d’abril de l’any vinent aquest esdeveniment lúdic i cultural, que aplegarà més de cent colles geganteres vingudes d’arreu i uns 300 gegants, que sumaran un total de 4.000 visitants.
Pellicer va explicar que la candidatura de la Seu com a Ciutat Gegantera va ser presentada per la Colla Gegantera i Grallera de amb el suport de l’Ajuntament a través d’una delegació encapçalada per l’alcalde, Albert Batalla, la mateixa regidora i Pepi Boronat, en un acte que va tenir lloc el febrer passat a Tàrrega.

L’elecció de la Seu d’Urgell com a Ciutat Gegantera 2011 va ser votada pels 60 membres de l’Agrupació de Colles de Geganteres de Catalunya (ACGC). “La Seu fa una aposta per potenciar i mantenir les tradicions del nostre país i de la nostra cultura”, va afirmar Pellicer, que va remarcar la llarga tradició de colles geganteres a la Seu, que es remunta al segle XVII.

La regidora també va subratllar que aquest esdeveniment representarà una gran activitat econòmica per a la Seu, i també una gran promoció turística, ja que “ens visitaran colles de diferents punts de Catalunya, així com del País Basc, del País Valencià, de la Catalunya Nord i de Bèlgica”.
Per la seva part, la cap de colla de l’entitat gegantera de la Seu, Pepi Boronat, va manifestar que “esdevenir Ciutat Gegantera representa un sentiment molt gran per a tots els geganters de la nostra colla, ja que és com un reconeixement internacional com a colla”.

Amb l’objectiu d’apropar el món geganter a tota la població urgellenca, durant tot un any es realitzaran a la Seu d’Urgell un seguit d’activitats per celebrar l’elecció de Ciutat Gegantera, de caràcter cultural i ludicofestiu i també promocionals. Així doncs, en el pròxim Mercat medieval dels Canonges ja es promocionarà la marca Ciutat Gegantera i durant l’estiu es treballarà el món geganter als casals municipals. Els gegants també es faran conèixer als centres educatius del municipi a través de diferents propostes didàctiques adaptades al curs acadèmic dels infants i joves urgellencs.
Altres activitats que s’organitzaran relacionades amb els gegants serà una exposició de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu al centre cívic El Passeig, així com un recull històric i fotogràfic de la colla portadora dels quatre gegants de la ciutat: l’Abd al-Rahman, l’Urgell, l’Ot i la Constança.
Durant els tres dies de celebració, la Seu com a Ciutat Gegantera tindrà els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganteres de Catalunya, la Cultura i el Treball. I entre altres activitats, hi haurà plantada de gegants, una cercavila i un ball de gegants, així com una mostra de balls de les colles més llunyanes, balls protocol·laris, un sopar de colles geganters i un mercat del món geganter.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte