Diari digital d'Andorra Bondia
Els integrants de la candidatura nacional de Liberals d’Andorra, ahir després del congrés que va validar la llista i els eixos del programa.
Els integrants de la candidatura nacional de Liberals d’Andorra, ahir després del congrés que va validar la llista i els eixos del programa.

L’A tanca una llista nacional “plural” i serà amb el PS a totes les parròquies


Escrit per: 
M.S. / Foto: Liberals d'Andorra

Liberals d’Andorra va validar ahir la candidatura nacional de la formació de cara als comicis generals del 7 d’abril vinent, una llista “plural” i “representativa” del que és la societat del país, segons va explicar al final del congrés el president de L’A i candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, que va confirmar també que finalment la formació tindrà presència territorial a totes les parròquies conjuntament amb el Partit Socialdemòcrata. 
Precisament, aquest fet, que arriba després d’un canvi de replantejament de la llista que s’articulava d’independents a Ordino i que ha fet que finament L’A i el PS tanquessin també un acord en aquesta parròquia, ha comportat que el setè lloc de la llista nacional liberal, reservat inicialment a un candidat d’Ordino si els liberals no hi feien candidatura, quedi per ara vacant, “un maldecap, però, que ens fa molta il·lusió perquè vol dir que tindrem llista a Ordino”, com va assegurar Gallardo.
En aquesta línia, i després de confirmar que Judith Pallarés serà la candidata L’A al tàndem amb el PS a la Massana, el dirigent liberal va mostrar la seva satisfacció per “l’acord global” assolit amb els socialdemòcrates, que “era l’objectiu” va recordar, i que “dona sentit al que vam proposar el mes de juny totes dues forces, una alternativa real al projecte de DA”. A més, Gallardo, que va destacar que “bona part del futur de l’arc parlamentari passa per les parròquies”, va remarcar que l’aliança, que “alguns havien qualificat de frau de llei i que ja és una realitat”, ha de servir “perquè aquelles persones que vulguin concentrar el vot útil ho puguin fer”.
D’altra banda, i amb relació al fet que dels seus dos companys al Consell General aquesta legislatura, Judit Pallarés i Ferran Costa, la primera vagi a la territorial i el segon a la nacional, Gallardo va atribuir les decisions als comitès parroquials respectius. 
En el cas concret de Pallarés, que com va recordar “va ser ella mateixa qui es va posar a disposició”, Gallardo va assegurar que “és la millor candidata que hi ha i la millor que pot tenir la Massana”, i es va mostrar convençut que la candidatura que conformarà amb el socialdemòcrata Vicenç Alay “pot ser una llista guanyadora”.
Pel que fa a la candidatura nacional, amb la qual Gallardo va assegurar “sentir-se molt identificat”, Ferran Costa, l’advocada massanenca Eva López, l’escaldenca Laura Mas i l’exconsellera del Comú de Sant Julià Eva París, acompanyaran el candidat a cap de Govern liberal en els cinc primers llocs de la llista. Gallardo va destacar també el dinamisme de la candidatura, “amb gent de vàries generacions”, persones que “aporten moltíssim en aquest projecte liberal des del seu àmbit personal o professional”.
El congrés, que va comptar amb la presència del president d’honor de la Internacional Liberal, Juli Minoves, va servir també per validar els principals eixos del programa electoral.

llista
nacional
L'A
plural
PS
totes
parròquies

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte