Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, signen un nou conveni per a l’esquí escolar.
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, signen un nou conveni per a l’esquí escolar.

La tarifa del forfet extraescolar s’apuja un 8% aquesta temporada


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: T.N.

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Ski Andorra van signar ahir un nou conveni per fomentar l’esquí entre els infants i joves que suposarà un increment del 8% en el preu del forfet extraescolar respecte de la temporada passada, arribant als 112,50 euros. En el cas del forfet universitari, es manté en 186 euros mentre que el forfet d’acompanyant s’apujarà un 6%, fixant-se en 176 euros. A més d’establir les tarifes per a la temporada 2018-2019, també es preveu l’evolució d’aquestes durant la durada del contracte, que s’ha establert en quatre anys. En l’acord també es regulen les tarifes d’hora de monitor i de forfet de dia.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover va destacar l’esforç que fa el Govern i les estacions d’esquí per oferir uns forfets a preus “molt competitius”. Així, els usuaris de les diferents tipologies de forfets obtindran una subvenció d’entre el 58% i el 75%, aproximadament. Això serà possible, va dir, gràcies a l’aportació d’1,5 milions d’euros de pressupost aportat per l’executiu per finançar aquesta activitat i a l’establiment per part de les estacions d’unes tarifes molt allunyades dels preus comercials. Tot plegat garanteix 50.000 dies d’esquí per als escolars de primera i segona ensenyança dels centres del Principat.
Segons el president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, el model andorrà és “envejat” a la resta de països perquè “no hi ha ningú que hagi aconseguit que el 100% de la canalla d’un país esquiï com a mínim deu dies a la temporada”. Enguany gaudiran de l’esquí escolar 6.800 infants de les escoles del país. Una xifra que arriba als 8.000 beneficiaris de l’acord entre l’executiu i la patronal de l’esquí si se sumen els estudiants universitaris i els acompanyants.
Per Viladomat, iniciatives com la de l’esquí escolar afavoreixen que les noves generacions s’apropin a l’esport. “Els nostres clients estan envellint”, comenta el president d’Ski Andorra i diu que cada vegada és més difícil que els joves vulguin esquiar perquè compten amb més opcions. A part, l’esquí comporta una despesa inicial elevada i, si no es fa un bon acompanyament, la ràtio d’abandonament els primers dies és molt alt. “En entrar des de l’edat escolar i de manera que l’aprenentatge està lligat amb gaudir-ho”, va explicar Jover, “es garanteix que el percentatge d’abandonament sigui menor”. La venda d’aquests forfets començarà el 26 de novembre fins al 20 de gener del 2019, ambdues dates incloses. Els escolars que ja tenen el forfet de l’any anterior l’han de reactivar per internet. Els que l’obtinguin per primer cop ho hauran de fer a Ski Andorra. En el cas dels universitaris, hauran de sol·licitar-ho a Tràmits de Govern i els acompanyants rebran una autorització del centre per recollir-lo a Ski Andorra.

Ski Andorra
Govern
esquí escolar
conveni
quatre anys

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte