Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers generals d’Unió Laurediana veuen amb bons ulls una llista nacional.
Els consellers generals d’Unió Laurediana veuen amb bons ulls una llista nacional.

La tercera via d’UL només es farà si “hi ha una línia clara del que es vol fer”


Escrit per: 
M.S. / FOTO: J.G.

L’anomenada tercera via d’Unió Laurediana de cara a les eleccions generals de la primavera vinent, amb una llista nacional que podria encapçalar Josep Pintat o bé amb llistes territorials que acabin associant-se, dependrà en bona mesura que “hi hagi una línia clara del que es vol fer i cap a on es vol anar”.

Així ho va assegurar el president d’Unió Laurediana, Carles Verdaguer, per qui “fer una tercera via només per anar a tombar un Govern no és lògic”. Tot i així, i malgrat assegurar que “tot està molt verd encara” i que “no hi ha hagut cap contacte amb ningú a nivell oficial”, Verdaguer sí va admetre que en converses informals sí hi ha cada vegada més persones que coincideixen en la “idea de fer alguna cosa davant aquest Govern de Demòcrates per Andorra que ha estat nefast”.
Amb tot, Verdaguer considera que “no és moment encara de prémer l’accelerador” ja que “sempre hi ha marge de joc”, de manera que els contactes, o les converses que es puguin estar fent aquests dies “són més oficioses que oficals”. 
En aquest sentit, el president d’Unió Laurediana va incidir en què “cada parròquia tindrà que fer la seva anàlisi de la situació” i segons aquesta obrar com consideri convenient, i va insistir en què “no s’avançarà fins que no estigui clar”.
Tot i que hi ha d’altres aspectes, la forma com s’ha encarat la negociació de l’acord d’associació amb Europa és un dels aspectes que genera més debat. “Hi ha gent que vol la UE sí o sí per tenir cadires i n’hi ha que no perquè se’ls estan carregant les empreses”, va destacar Verdaguer, per qui, a títol personal, en l’àmbit de la negociació de la lliure circulació de mercaderies, “els capítols de l’1 al 24 ja estaven molt bé en un bon acord”, que s’ha trencat “per anar a ajudar un o dos sectors”.
Per la seva part, el conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana i president del grup mixt, Josep Pintat, va incidir en la idea que no hi ha res absolutament tancat. En aquest sentit, Pintat, que va fer broma en el sentit que desconeixia “si es parla d’una tercera via o d’una quarta o una quinta perquè hi ha molta gent a la carrera”, va avançar que a finals d’octubre tindrà lloc un congrés d’Unió Laurediana en què s’abordarà aquesta qüestió, de manera que seran els militants de la formació els que acabin decidint la línia que s’ha de seguir de cara a les eleccions generals.
Tot i això, Pintat sí va reconèixer que “a nivell dels companys que formem el grup parlamentari n’hem parlat i és un projecte que ens fa il·lusió”. Respecte a si serà ell qui lideri el futur projecte que es pugui vestir, Pintat no va descartar cap possibilitat i va reiterar la seva intenció de “parlar amb la gent que m’ha donat suport”, tot avançant però que   la seva “predisposició pot ser-hi”. Amb tot, i com Pintat ja ha reiterat algunes vegades, dependrà de “reflexions personals, polítiques i familiars”, que “estan bastant avançades”.

Unió Laurediana
UL
Josep Pintat
tercera via

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte