Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Gallardo i Ferran Costa ahir a l’avinguda Carlemany.
Jordi Gallardo i Ferran Costa ahir a l’avinguda Carlemany.

L’A vol canviar la comercialització que es fa del Cirque du Soleil


Escrit per: 
Agències

“S’ha fomentat un turisme de circ i entrepà”, que té molt poc impacte econòmic al país. Aquesta és la visió de Liberals d’Andorra sobre com ha gestionat l’executiu demòcrata l’aposta pel Cirque du Soleil. El candidat a cap de Govern liberal, Jordi Gallardo, va destacar que es tracta “d’un bon producte, d’una bona marca”, però va emfasitzar que cal “valoritzar-lo més”, ja que ara com ara està fent que “per molt pocs diners” hi hagi gent que vingui, vegi l’espectacle, “mengi un entrepà” i marxi sense deixar cap mena de benefici al país.

“És una llàstima, perquè podria tenir un impacte molt més gran”, va afirmar Gallardo, refermant que el que veuen és que la gestió que se n’està fent no és la correcta, ja que el producte té “possibilitats”, però no s’està comercialitzant com caldria. Per aquest motiu, va manifestar que veuen de bon ull que es faci aquesta aposta per la companyia canadenca, però que cal que sigui una proposta “de qualitat”. En aquest sentit, Gallardo va assegurar que ells, si arriben a governar, el que no faran serà “canviar tot el que s’ha fet abans només pel sol principi que ho ha fet un altre partit polític”. Va afegir que se centraran a “canviar el que no funciona i millorar allò que funciona”. Per això, creuen que cal defugir la comercialització “low-cost”.
Més enllà del Cirque du Soleil, des de Liberals d’Andorra consideren que cal potenciar altres sectors turístics, com ara el cultural, l’esportiu o el sanitari per aconseguir que torni al país “un turista de classe mitjana-alta”. En aquest sentit, creuen que l’aposta per ser el primer país reserva de la biosfera podria contribuir a aquest canvi en els visitants.
També asseguren que cal un impuls al sector comercial, amb un pla en el qual el sector estigui realment implicat i pugui dir-hi la seva. “La millor mesura”, però, per al comerç, va assegurar Gallardo, és que s’asseguri que l’IGI quedarà fixat en el 4,5%, ja que el candidat a cap de Govern liberal creu que el diferencial de preu és un “atractiu important”. A més, considera que cal “alleugerir tràmits” tant en la importació com en l’exportació.
Qüestionat sobre l’aportació del casino per fer venir turistes, Gallardo va destacar que creuen que la gent no vindrà exclusivament perquè hi hagi aquesta oferta al país, si bé va apuntar que consideren que pot ser un “complement”. Va lamentar, però, que “la conseqüència principal” de com s’ha fet aquest concurs és que s’ha “malmès el nom del país”. “Ha estat un nyap de concurs”, va sentenciar Gallardo, que va afegir que s’ha “projectat la imatge d’un Govern no seriós”. I en aquesta línia, el candidat liberal va ser contundent i va assegurar que “el que podia ser una oportunitat ha esdevingut un malson”.

cirque du soleil
Liberals d'Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte