Diari digital d'Andorra Bondia
Ferran Costa, Eva París i Eva Maria López a la Fàbrica de la Llana, ahir al matí.
Ferran Costa, Eva París i Eva Maria López a la Fàbrica de la Llana, ahir al matí.

L’A vol fer del patrimoni un “pol d’atracció per al turisme cultural”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

La Fàbrica de la Llana a Escaldes va ser el lloc triat per Liberals d’Andorra (L’A) per explicar algunes de les seves propostes en matèria cultural i de patrimoni. Així, el candidat número 2 de la llista nacional de L’A, Ferran Costa, va declarar que la seva formació vol fer del patrimoni “un pol d’atracció turística al país”. Segons Costa, la cultura és un dels “eixos vertebradors” del seu programa electoral. Per aquest motiu, volen donar rellevància “als actius dels quals disposa el país, com ara la vall del Madriu-Perafita-Claror i també la tradició dels fallaires, ambdues patrimoni de la humanitat reconegut internacionalment per la Unesco”. 

Per L’A, va dir, fins ara s’ha descuidat aquest aspecte i en contrapartida, des del seu partit “volem que esdevinguin referents de la política turística del país”. En aquest sentit, va posar com a exemple com s’ha potenciat el romànic a la vall de Boí, “al qual el nostre no té res a envejar”, i han estat capaços d’atraure un important nombre de turistes, mentre que “aquí no s’ha fet”. Per això, va remarcar que “hem de posar en relleu allò que tenim a casa nostra, perquè esdevingui un eix, un pol d’atracció per al turisme cultural de manera decidida”. 
Pel que fa a les darreres iniciatives culturals, la inauguració  de l’Espai Columba i el videomapatge a l’església de Santa Coloma, les va qualificar d’“accions atomitzades i que no construeixen un relat identitari”. El número 2 de la formació va emfatitzar que “cal fer tot un relat al llarg del romànic i potenciar-lo de manera efectiva perquè sigui aquest pol d’atracció”.
Costa va destacar altres mesures del seu programa en matèria cultural, com ara la del “mecenatge cultural”. Es tracta, va explicar, que les empreses tinguin desgravacions fiscals si donen suport a activitats culturals, i per tant s’hi puguin beneficiar. D’aquesta manera, va afirmar, “es potenciaria tot el tema cultural i tindríem més fons econòmics per desenvolupar activitats culturals de les diferents entitats i associacions del país”. 
Una altra de les accions que va destacar va ser l’“ajut decidit als nostres artistes”. L’A creu que en moltes ocasions  això no s’ha fet, ja que “s’opta primer per artistes i creadors forans abans de confiar en el talent que tenim al país”. Per això, volen impulsar polítiques “per fomentar el que és propi de casa nostra i donar als artistes  opcions perquè desenvolupin la seva activitat cultural”.  

L’A
Patrimoni
Pol
atracció
turisme
cultural

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte