Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Gallardo en roda de premsa al Consell General.
Jordi Gallardo en roda de premsa al Consell General.

L’A vol que Martí convoqui ja els comicis “per posar fi a la disbauxa”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Liberals d’Andorra vol que el cap de Govern, Antoni Martí, convoqui ja de forma immediata les eleccions per “posar fi d’una vegada per totes a aquesta disbauxa” en què, al seu entendre, s’ha convertit aquest final de legislatura. Així ho va assegurar ahir el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, que va instar Martí que l’executiu presenti “com més aviat, millor” un pressupost “de mínims” per assegurar els “compromisos contrets amb despesa de funcionament i personal” i, un cop fet això, “convoqui eleccions al més aviat possible perquè cada dia és un nou escàndol”.

En aquest sentit, el conseller general liberal, que va assegurar que “aquest final de legislatura està sent de traca i mocador”, va posar de manifest la preocupació de la formació per la “situació delicada” en què es troba el país arran de la gestió de l’executiu de Demòcrates per Andorra i també per “la pèrdua de credibilitat” que està patint el Govern com a institució però també per la separació de poders, un fet que provoca a la ciutadania “desafecció per la política i per les institucions”.

Així, Gallardo va lamentar que l’executiu demòcrata “sigui incapaç de fer un sol concurs públic o adjudicació sense provocar cap recurs ni sense aixecar sospites pel procediment que s’ha seguit”. En aquesta línia, el parlamentari liberal va posar com a exemple l’adjudicació d’uns treballs de manteniment informàtic a l’empresa SPAI, vinculada familiarment al cap de Govern, l’assessorament de l’AREB per part del bufet Badia Advocats amb uns honoraris defensats amb “uns arguments qüestionables i febles” i el concurs del casino, que “si hi ha una manera de malmetre el nom d’Andorra fora de les nostres fronteres és com s’ha fet”, ja que s’ha donat una imatge de “país poc seriós i amb poca seguretat jurídica”.

Així mateix, Gallardo va mostrar també la preocupació de Liberals d’Andorra pel “paper passiu” que ha tingut la fiscalia en molts casos quan s’han denunciat actuacions al límit. En aquest sentit, el conseller general, que va destacar que “no pot ser que la fiscalia actuï ràpid en determinades qüestions i en aquelles que afecten el Govern no hi passi per sobre”, va remarcar que la fiscalia ha de ser més “proactiva” i que, en aquells casos importants, una actuació ràpida hauria servit per “esvair dubtes i evitar suspicàcies”.

Finalment, el president del grup liberal va justificar també la “delicadesa” del moment que viu el país, i que fa que “hi hagi bona part dels ciutadans que estiguin ja saturats”, en la gestió “poc rigorosa” que fa l’executiu taronja dels recursos públics. I, en aquest cas, ho va exemplificar amb el cas de l’Estació Nacional d’Autobusos, una infraestructura “mal dimensionada”, amb el concurs de les línies de transport públic, amb el projecte de l’heliport nacional i també “amb la cirereta del pastís”, com és el projecte de The Cloud
Per tot plegat, Gallardo va insistir a demanar a Martí que convoqui eleccions i no esperi a esgotar la legislatura, i també a demanar-li que “no adjudiqui res més” per no “empitjorar una situació” ja prou complicada. Així, el president liberal va convidar el cap de Govern a limitar-se només al debat d’orientació política tot i que, tenint en compte els moments de legislatura en què ens trobem, va posar en dubte que s’hagi realment de tirar endavant, ja que “portem anys desorientats”.

El president liberal demana als ministres atacats per alguns mitjans digitals que s’hi querellin o dimiteixin
Gallardo va mostrar també la seva preocupació pels “atacs” que alguns membres del Govern estan rebent darrerament des d’alguns mitjans digitals, així com pel “silenci” dels ministres a qui es podria estar calumniant. En aquest sentit, el president del grup parlamentari liberal va recordar que aquests atacs, que poden ser fruit “d’informacions malintencionades” per raó del càrrec que ocupen, afecten l’honorabilitat personal però, de retruc, també la del càrrec i la del Govern d’Andorra. 

Així, Gallardo, que va assegurar que Liberals estarà “al costat dels ministres” si es defensen legalment davant de notícies que “no són certes”, va demanar als integrants de l’executiu que no mantinguin el silenci davant aquest tipus de publicacions i que emprenguin les accions necessàries per defensar, al marge de la seva honorabilitat personal, la de la institució que representen, o que, en cas contrari, dimiteixin,  ja que “no s’ha de danyar l’honorabilitat del Govern”.

“Que expliqui la cònsol on veu ella el frau de llei”
El president del grup parlamentari liberal, i també de la formació, Jordi Gallardo, va aprofitar la seva compareixença per respondre les manifestacions de la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va dir que el pacte entre L’A i PS de cara a les eleccions generals era “un frau de llei”. En aquest sentit, Gallardo va instar la cònsol a explicar on és el frau i va incidir que cadascú “opta per l’opció on se sent més còmode”. Així, el president liberal va recordar que hi ha qui opta “per fer un nou partit i barrejar-ho tot”, altres que opten, i “ha passat aquesta mateixa legislatura”, per la “política del transfuguisme” i, finalment, l’opció escollida per liberals i socialdemòcrates de “fer un pacte transparent i explicar a la ciutadania què es vol fer”. Precisament, quant al pacte, Gallardo va recordar que ja l’han validat els comitès d’Encamp i Escaldes-Engordany i que la resta ho farà a mitjans de setembre.

eleccions Liberals Gallardo Consell General

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

aquesta redacció de la notícia, és completament objectiva i neutra! no com la editorial de fa uns dies on el redactor feia uns comentaris aleu entendre molt personals, i sense la neutralitat necesaria del periodisme. x

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte