Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Espot i els representants de les quatre noves empreses inclusives, ahir.
El ministre Espot i els representants de les quatre noves empreses inclusives, ahir.

La xarxa d’empreses inclusives en suma quatre més i arriba a les 20


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: SFGA

La xarxa d’empreses inclusives ha incorporat quatre nous membres. Geral, Viladomat, el Rebost del Padrí i Valira Seguretat van signar ahir el conveni d’adhesió amb el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. D’aquesta manera la xarxa s’amplia fins a 20 empreses que tenen contractades 22 persones amb discapacitat “en entorns laborals ordinaris i normalitzats, amb plena igualtat de condicions salarials, segons va indicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. 
En el cas de Viladomat, han contractat per una jornada de 30 hores, des del passat agost, una treballadora per realitzar tasques de repartidora a peu en trajectes curts. El Rebost del Padrí, des de fa un mes, ha incorporat una treballadora que farà tasques d’ajudant de cuina per una jornada de 40 hores setmanals. Geral ha contractat una auxiliar administrativa per una jornada de 20 hores setmanals que va començar al novembre i Valira seguretat també ha contractat un auxiliar administratiu per mitja jornada, des de finals d’octubre. 
La directora de recursos humans de Viladomat, Montserrat Naté, va dir que “la incorporació d’aquesta treballadora suposa un enriquiment per l’empresa i les persones que treballen amb ella. Està molt ben acceptada i integrada”. Per la seva banda, el propietari de Geral, Josep Maria Altimir, va compartir aquest mateix parer i va afirmar que “l’equip està encantat amb ella”.
Espot va remarcar que les empreses que contracten aquestes persones no ho fan “per fer una obra de caritat o un favor a la societat, sinó perquè hi aposten i això reverteix positivament en aquesta empresa”. També va agrair a les entitats “la voluntat de col·laborar en un projecte de país que transcendeix el Govern i els ens públics per aconseguir la integració per inclusió plena laboral de les persones amb discapacitat i trencar amb els estigmes del passat”. “No hi ha d’haver fronteres per a les persones amb discapacitat”, va concloure.

xarxa
empreses
inclusives
arriba
20

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte