Diari digital d'Andorra Bondia
El president de l’AAME, Carles Iriarte.
El president de l’AAME, Carles Iriarte.

L’AAME pregunta als partits per les propostes sobre els monitors


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) vol saber quines mesures que afecten la professió impulsaran els diferents partits polítics en cas de governar. Per això, ahir, va adreçar un qüestionari a totes les formacions, incloses les candidatures de Ciutadans Compro- mesos (tenint en compte que els consellers massanencs poden ser “decisius” al Consell General i perquè sorgeix d’una parròquia amb una estació d’esquí) i de d’Acord, va dir el president de l’entitat, Carles Iriarte.

En concret, l’associació vol saber si els partits aposten per liberalitzar la professió de monitor d’esquí (si cal, canviant la legislació relativa al treballador per compte propi) i acabar amb el monopoli actual dels camps de neu. Així mateix, pregunta si les formacions estan d’acord amb la lliure competència professional i si pensen reactivar l’Escola Nacional Andorrana d’Esquí (Enade), tal com demana l’entitat, encara que caldria adaptar-la al context actual. A l’últim, es planteja si activaran i reformaran la Llei de l’ensenyament i l’exercici de la professió de monitor d’esquí perquè s’adeqüi a la lliure competència i les exigències actuals del sector. Sobre aquest darrer aspecte, Iriarte va recordar que l’AAME ha denunciat en diverses ocasions que alguns punts del text no es compleixen, mentre que el Govern ha expressat la seva incapacitat d’aplicar-lo i de sancionar perquè no està desenvolupat. Un exemple d’això és que hi ha monitors que no han convalidat la seva titulació a l’Efpem i que estan treballant al Principat.
El president de l’associació va explicar que un cop recollides, les respostes es faran arribar als afiliats perquè les puguin tenir en compte a l’hora de votar. “Ens podrem fer una idea de la visió que tenen per a la professió i saber si tenim futur al país o no”, va declarar.
Iriarte també va explicar que aquest any l’AAME ha constatat que hi ha estacions que no han renovat el contracte als monitors andorrans fins a final de temporada, mentre que sí que ho ha fet amb monitors estrangers, contràriament al que es produïa normalment. L’entitat analitzarà ara si es tracta d’un cas puntual o generalitzat.

 

monitors d'esquí
aame
partits
eleccions

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Seria molt interesant sapige la opinio les grups politis.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte