Diari digital d'Andorra Bondia
Jaume Bartumeu.
Jaume Bartumeu.

L’acció del Govern fa créixer les injustícies, diu Bartumeu


Escrit per: 
Redacció / Foto: SDP

La política dels “primers anys del Govern Espot” ha fet augmentar les injustícies. Ho va afirmar el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, en el seu discurs al consell nacional del partit que es va celebrar ahir. Segons Bartumeu al Govern de coalició “els liberals van a la seva” i “DA segueix”, portant al país a la  fractura social, la consolidació de les dues Andorres i el menysteniment de la Constitució. Per il·lustrar el seu raonament, va posar com a exemples l’augment de preus de les residències sociosanitàries, el desencontre entre el Govern i les companyies de transport públic per l’abonament de compensacions convingudes, la voluntat de retardar la jubilació dels 65 als 67 anys, la desorientació a l’hora de prohibir a l’escola pública els signes d’ostentació religiosa, la  contínua degradació del funcionament de la justícia, la persistent negativa a garantir el dret constitucional a un habitatge digne, l’enfrontament amb tots els comuns i el menysteniment del Consell General.

En relació a la situació econòmica, Bartumeu va posar en relleu les dificultats d’accés a un habitatge digne a un preu raonable. D’aquí la necessitat de millora del nivell salarial i de reconduir la dependència de les importacions i “mirar més cap a França”. Sobre l’acord d’associació amb la Unió Europa, va reiterar que l’important és aconseguir un bon acord mentre que considera que ara per ara “la negociació està empantanegada”. 

En el marc de la situació institucional, es va referir a la despenalització de l’avortament criticant que el Govern i la majoria del Consell General tinguin “una posició més conservadora que el Vaticà”. També va posar dos exemples sobre “el menysteniment dels Comuns. Així, va recordar que tots han hagut d’acudir a la Batllia per les transferències i que el Govern vol tirar endavant una reforma tributària que erosionarà la seva capacitat recaptatòria. Quant a la deslegitimació del Consell General, va al·ludir a “la negativa reiterada” del ministre de Finances de lliurar la documentació de l’AREB i de BPA.

acció
Govern
injustícies
Bartumeu

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Em sap greu perqué vaig votar DA, però no puc més que estar d'acord amb el Sr. Bartumeu. La bretxa social a Andorra, la insatisfacció dels treballadors, no pot més que generar problemes de futurn i un país desestructurat

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte