Diari digital d'Andorra Bondia

L’acord de no doble imposició es podrà negociar en paral·lel a la reforma fiscal


Escrit per: 
Redacció / FOTO: SFGA

El cap de Govern, Antoni Martí, ha rebut el vistiplau del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè comenci el treball de negociació del conveni de no doble imposició en paral·lel a la tramitació parlamentària de la reforma fiscal.

El compromís s'ha près en el marc d’una reunió mantinguda aquest dilluns a Madrid en què s'han tractat diferents qüestions d’interès bilateral.
Martí ha explicat a Zapatero el desplegament fiscal que està fent l’executiu i ha precisat que la llei del tribut sobre el valor afegit (TVA) i les modificacions de l’impost de societats i de la renda dels no residents es presentaran a tràmit parlamentari el setembre vinent amb la voluntat que s’aprovin al desembre. La intenció és que l’acord de no doble imposició entri en vigor al més aviat possible un cop hagi finalitzat tota la tasca legislativa, segons ha explicat el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya.
En la reunió també s'ha analitzat l’estat de les obres de la carretera N-145, que dóna accés al Principat. El cap de Govern ha recordat el compromís expressat per Espanya per a l’acabament d’aquesta via, que actualment està al 40% d’execució. En aquest sentit, Zapatero ha expressat la voluntat de tornar a impulsar els treballs amb la màxima celeritat.

Trasllat de residus

La darrera de les qüestions incloses en l’ordre del dia ha girat entorn del nou tractat de trasllat de residus entre els dos països. En aquest sentit, la delegació andorrana ha abordat la possibilitat de valoritzar els residus provinents de les comarques veïnes. Aquest fet permetria treure molt més profit de l’actual Centre de Tractament de Residus. Saboya ha destacat que la proposta ha estat molt ben rebuda, ja que es tracta d’una qüestió d’interès mutu. Així, ha subratllat la situació que viu en especial la Cerdanya, on el tractament de residus representa un problema. Així mateix, la delegació andorrana també ha remarcat que una directiva comunitària empara la possibilitat d’importar deixalles. La ministra d’Afers Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, creu que el nou conveni no hauria de suposar cap dificultat de caràcter tècnic i s'ha compromès a posar-se a treballar per enllestir-lo al més ràpid possible.
Zapatero ha aprofitat la trobada per agrair el suport d’Andorra a Espanya en diversos organismes internacionals, com la candidatura a la direcció general de la FAO de Miguel Ángel Moratinos, i va felicitar el Principat per la signatura de l’Acord Monetari. Al mateix temps, ha oferit el suport de Madrid en el procés d’acostament a Europa i en l’àmbit internacional.
Martí ha destacat el caràcter “extremament cordial” i distès que ha tingut la trobada. També han estat a la reunió l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Alberto Moreno; el secretari general de Presidència, Bernardino Leon; la directora de Política Internacional i de Seguretat, Milagros Hernando; l’assessor Juan Mateos; el cap de gabinet, Esteve Vidal, i l’ambaixador a Espanya, Manuel Pujadas.

El pont d’Andorra a Madrid, “un símbol de bon veïnatge” entre Espanya i el Principat

El pont d’Andorra, una infraestructura que travessa el riu Manzanares i que porta el nom del Principat, en agraïment a la denominació del pont de Madrid a Santa Coloma, ha estat inaugurat aquest dilluns al migdia. Convidats per l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, el cap de Govern, Antoni Martí, i també la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, així com altres representants del Govern i del Comú, han destacat les excel·lents relacions bilaterals amb la capital espanyola. Concretament, Martí ha assegurat que aquesta infraestructura és “un símbol del bon veïnatge dels dos països”. En aquest sentit, el cap de Govern ha afegit que els ponts són “llocs d’unió i la plasmació de la voluntat de superar obstacles, cercar l’entesa i el diàleg i apropar-se a l’altre per comprendre’l millor”, objectius compartits per Andorra i Espanya. Martí també ha fet el simbolisme d’aquesta infraestructura en forma d’Y, una qualitat que se suma a la bellesa i la funcionalitat del pont, dissenyat pels enginyers Juan Luis Bellod i Peter Tanner, segons ha destacat el cap de Govern.
Per la seva part, la cònsol major d’Andorra la Vella ha afirmat que Madrid i Andorra la Vella són dues capitals que mantenen una relació molt fluida i entre les quals la col·laboració és excel·lent.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte