Diari digital d'Andorra Bondia
L’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.
L’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

L’acord sobre l’RN-20 entre Andorra i França entra en vigor l’1 de juliol


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

L’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, va lliurar a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, l’instrument de ratificació de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la República Francesa relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals 20, 320 i 22 entre Tarascon-d’Arièja i la frontera franco-andorrana, que entrarà en vigor l’1 de juliol del 2018. El 22 de març del 2017 el cap de Govern, Antoni Martí, i el primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, van signar l’acord a París que fixava un pressupost de 21 milions d’euros, cofinançats paritàriament, que es destinaran a treballs per a la prevenció de riscos naturals. Aquest conveni dona prioritat a les inversions per a la protecció d’allaus, una reivindicació històrica, ja que és el risc d’allaus en aquest tram el que sovint obliga les autoritats franceses a tallar la carretera d’accés al Principat durant els mesos d’hivern. A més dels 21 milions d’euros que es financen entre els dos països, França preveu invertir 136,9 milions d’euros destinats a un conjunt d’actuacions per millorar la seguretat viària, minimitzar l’impacte de la circulació dels vehicles al seu pas per les poblacions que travessen aquesta ruta, així com minimitzar els talls de circulació deguts a riscos naturals. D’aquesta manera es preveu una desviació a Tarascó, així com altres actuacions, com desdoblaments de trams de carretera, eixamples de vies i millores en els trams de revolts.

Així doncs, l’import global de totes les accions de millora en la carretera RN-20 i els accessos a Andorra que es duran a terme durant el anys vinents ascendeix a 157,9 milions d’euros.
Caballero i Ubach van manifestar que l’acord ratificat reforça la cooperació bilateral entre ambdós territoris i especialment la col·laboració a la zona fronterera. Ambdues van celebrar  que les actuacions previstes afavoriran el desenvolupament i l’intercanvi econòmic i turístic, millorant l’accessibilitat i la seguretat del trànsit a les carreteres nacionals 20, 320 i 22 en direcció a Andorra, sobretot en període hivernal.

acord
RN-20
Andorra
frança
vigor
1 de juliol

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte