Diari digital d'Andorra Bondia

Ladislau Baró insta el Govern a regular la carrera diplomàtica


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va comparèixer dimarts davant de la comissió legislativa de Política Exterior per exposar com s’estructura el ministeri i el seu funcionament. Durant la reunió, el president de la comissió, el reformista Ladislau Baró, va instar el Govern a elaborar una llei que serveixi per regular la carrera dels diplomàtics.

D’aquesta manera, Baró va manifestar que el reglament de mobilitat que hi ha a hores d’ara s’hauria de suprimir a través de l’aprovació d’aquesta llei, ja que va recordar que aquest text no és suficient per determinar, per exemple, la distribució dels diplomàtics, i en aquest sentit va remarcar que “hi ha un seguit de preceptes que no s’acaben de complir”.
El titular d’Exteriors es va mostrar d’acord amb el fet que cal una llei que reguli la carrera diplomàtica, ja que va insistir en la idea que aquests diplomàtics són “la imatge d’Andorra a l’exterior”, i per tant és molt important fixar la seva trajectòria professional així com garantir que la seva formació sigui tan acurada com sigui possible.
Un altre dels aspectes que Baró va posar sobre la taula és el fet que crear una direcció general dins el ministeri no seria el més adequat tenint en compte la Llei de la funció pública, i  va destacar que el més encertat hauria estat crear una secretaria general. En aquest sentit, va concloure que el Govern ha de complir “el principi de legalitat”.
Des del grup reformista també es va insistir en el fet que “Andorra hauria de tenir un ambaixador resident a Lisboa”, tant pel volum de població portuguesa que viu a Andorra com per “reciprocitat”. Espot va exposar que molts dels aspectes relacionats amb Portugal es porten des del mateix ministeri i va fer al·lusió també a una qüestió d’estalvi per justificar que no hi hagi un ambaixador resident a Portugal.
Un altre dels aspectes que va assenyalar el ministre és que l’executiu “està a punt de nomenar un ambaixador a la Santa Seu”, tot i que no en va voler avançar el nom ja que no s’ha rebut el plàcet.
Finalment, i a preguntes de la premsa sobre les queixes del cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, per les relacions amb el Govern, va manifestar que “no es pot queixar”, ja que va recordar que “sempre” que ha volgut parlar amb l’executiu ha estat rebut per Bartumeu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte