Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns a la tarda a Andorra la Vella.
Un moment de la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns a la tarda a Andorra la Vella.

L'adjudicació dels pisos de Jovial ja no es farà per sorteig per "agilitzar-ne" el lliurament


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

A partir d’ara l’atorgament dels pisos per a joves de Jovial ja no es farà per sorteig cada cinc anys sinó que a mesura que vagin quedant lliures s’aniran atorgant a les persones que hi hagi en llista d’espera. Així s’ha informat en consell de comú d’Andorra la Vella després que el consell d’administració de Jovial hagi pres aquesta decisió.

Tal com ha comentat la cònsol major, Conxita Marsol, d’aquesta manera “s’agilitza” l’adjudicació d’aquests pisos i així serà “més fàcil que hi hagi accés a l’habitatge en un moment en què tots sabem que hi ha problemes per accedir-hi”. D’aquesta manera, les persones que portin més temps a la llista seran els primers a mesura que vagin quedant pisos buits. La consellera de Finances, Maika Nin, ha exposat que ara com ara hi ha 29 persones en llista d’espera per a un habitatge d’una sola habitació i set per a un de dues i ha afegit que si el sorteig es fes el 2020, que seria quan tocaria, només hi hauria 20 pisos disponibles dels 80 amb què compta Jovial. A més, ha explicat que la mitjana d’espera és d’un any i que és “injust” que persones que porten aquest temps es quedessin fora arran d’aquest sorteig.

Des de PS+I la consellera Dolors Carmona ha destacat el fet que l’oposició hagi pogut dir la seva en aquesta proposta de canvi i creu que d’aquesta manera poden fer aportacions perquè les propostes s’adaptin a les necessitats reals de la població. De la seva banda, el conseller de Cd’I + Liberals Jordi Minguillón ha alertat que caldria controlar que no hi hagi "picaresca" entre les parelles que viuen en els pisos i que no facin una correcta declaració dels salaris ja que ha recordat que el preu dels habitatges es fixa en funció del que es percep en concepte de sou. El fet que Nin li hagi anunciat que es farà un control anual dels punts de la CASS i del cens dels llogaters, l’ha fet manifestar que servirà per actuar “una mica més”, si bé ha reconegut que en és una qüestió “dificilíssima de comprovar”.

D’altra banda, la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns ha servit per aprovar canvis en l’ordinació de la funció pública del comú que afecten bàsicament els permisos del personal. Tal com ha comentat la consellera de Recursos Humans, Mònica Codina, les modificacions han estat pactades amb els representants dels treballadors i amb el Sindicat de treballadors del comú d’Andorra la Vella, (Sitca), un fet sobre el qual també ha incidit Marsol. Així, entre d'altres canvis, el permís de matrimoni quedarà fixat en deu dies en lloc dels quinze que es té a l’administració general ja que, tal com ha respost Codina a preguntes de Carmona, s’ha transaccionat amb els treballadors a canvi que puguin tenir més dies per atendre familiars malalts. També seran permisos retribuïts els quatre dies naturals en cas de part natural en esdevenir pare o mare, un termini que s’allarga a cinc si el part és per cessària, i quatre dies naturals per adopció. Els treballadors també podran tenir un permís no retribuït de fins a un mes per participar en esdeveniments culturals o esportius en representació del país i fins a dotze mesos, també no retribuïts i prorrogables a d’altres dotze, per atendre un familiar afectat d’una malaltia o discapacitat greu. Aquest punt del canvi en l'ordinació, que entrarà en vigor l'1 de gener, ha estat aprovat per unanimitat.

pisos
Jovial
sorteig
l'adjudicació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte