Diari digital d'Andorra Bondia
Zoppetti i Donsión en la roda de premsa d'aquesta tarda.
Zoppetti i Donsión en la roda de premsa d'aquesta tarda.

L’agència de ciberseguretat no té marc normatiu, denuncia SDP


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: M. P. A.

La recentment creada agència de ciberseguretat “no té marc normatiu que l’empari”. Això és el que avui han denunciat el secretari d’organització de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión, i la membre de l’executiva, Elisabet Zoppetti. La mancança de la llei de ciberseguretat, que el Govern preveu aprovar durant el primer semestre del 2022, mostra una vegada més que l’executiu “comença la casa per la teulada”, ha reiterat en diverses ocasions Donsión, però ha estat Zoppetti qui ha posat en relleu els interrogants que els suscita el decret d’aprovació d’aquest organisme. Així, partint de la premissa que l’agència de ciberseguretat és un servei essencial per al país, “no sabem si ja té el personal assignat i ja hi treballa, donat que el passat 28 d’octubre va entrar en vigor el decret de creació de l’organisme”. Zoppetti ha llançat unes quantes preguntes com ara quin tipus de contractació es farà per dotar-la de personal, si serà per concurs o per designació, i si els pressupostos generals preveuen una partida per aquest organisme. I és que segons l’experiència d’altres països, l’organisme s’ha de proveir “de molt personal i d’un pressupost elevat”, ha subratllat.

Ara per ara, només se sap que el responsable d’aquesta agència és el secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, Cèsar Marquina, ha assenyalat; en canvi, es desconeix quines persones conformaran els diversos grups de treball que conformen l’agència: el comitè especialitzat de ciberseguretat, la comissió de seguiment i l’equip de resposta per al tractament d’incidents de seguretat.

Finalment, el que més sorprèn i preocupa  SDP és que els partits de l’oposició no s’hagin adonat de tot això i “no hagin posat el crit al cel”, ha emfasitzat Zoppetti. “No entenem com l’oposició no ha dit res”. Per això esperen que rectifiquin i qüestionin al Govern.

agència de ciberseguretat
marc normatiu
SDP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte